WRC 2: Νίκη για τον Mikkelsen στην Σουηδία

Ο Andreas Mikkelsen ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας WRC2 στην Σουηδία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε μια συγκλονιστική μάχη μεταξύ δυο φίλων καθώς μια ο ένας και μια ο άλλος σημείωναν ταχύτερους χρόνους, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Veiby ήταν αυτός που έδωσε το ρυθμό και δημιούργησε ένα μικρό προβάδισμα την Παρασκευή, αλλά παρέδωσε την πρώτη θέση στον Mikkelsen μετά που έχασε περίπου 20 δευτερόλεπτα όταν έσβησε ο μηχανή του Polo στην 7η ειδική.

 

Ο οδηγός του Škoda Fabia Rally2, Andreas Mikkelsen, ξεπέρασε ένα μικρό πρόβλημα το απόγευμα του Σαββάτου και ξεκίνησε την Κυριακή με προβάδισμα 10,9 δευτερολέπτων. Ο Veiby δεν τα παράτησε και μείωσε περισσότερο από το μισό τη μεταξύ τους διαφορά μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων ειδικών της Κυριακής.

 

Με δυο ειδικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Veiby είχε τετακέ με το Volkswagen Polo GTI στο δεύτερο πέρασμα από την Vindeln. Αυτό το ατύχημα κόστισε 17,3 δευτερόλεπτα στον Veiby, επιτρέποντας έτσι στον Mikkelsen να κινηθεί άνετα στην τελευταία ειδική του αγώνα που ήταν και η power stage.

Έτσι ο Νορβηγός πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη φέτος καθώς προηγήθηκε αυτή στο Monte Carlo. Η τελική κατάταξη βρήκε τον Νορβηγό πρώτο με διαφορά 23,2 δευτερολέπτων. «Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου», είπε ο Mikkelsen. «Ο Ole Christian έκανε ένα υπέροχο ράλι. Ξέρω ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά τους τελευταίους 12 μήνες, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε εδώ και έφερε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα».

Ο Veiby αναφέρθηκε στην φιλική αντιπαλότητα προσθέτοντας. «Ο αγώνας με τον Andrea ήταν ο πιο ωραίος από ποτέ και θυμάμαι ότι ουσιαστικά ήταν ο μέντορας μου στο ράλι όλα αυτά τα χρόνια και είμαι εδώ που είμαι σήμερα χάρη σε αυτόν».   

Ο οδηγός της M-Sport Jari Huttunen ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου μετά που ο Nikolay Gryazin είχε ατύχημα με το Škoda Fabia στην 18η ειδική διαδρομή. Ο Φινλανδός τερμάτισε 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα μακριά από τον Veiby, με τον Egon Kaur να ολοκληρώνει τέταρτος 10,6 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ο νεαρός Εσθονός Georg Linnamäe έχασε περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά από ένα τετακέ την Κυριακή το πρωί, αλλά ανέκαμψε για να συμπληρώσει την πρώτη πεντάδα, ενώ ο Eerik Pietarinen συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.