WRC: Επιστροφή στις νίκες ψάχνει η Hyundai

Η ομάδα της Hyundai Motorsport ψάχνει την επιστροφή στις νίκες, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Ισπανίας αυτό το Σαββατοκύριακο στις μεικτές ειδικές της Καταλονίας. Η Hyundai κατεβαίνει στον αγώνα με νέα τριάδα οδηγών, καθώς τους Thierry Neuville και Dani Sordo θα πλαισιώσει το νέο απόκτημα της ομάδας, Andreas Mikkelsen.

Οι μεικτές ειδικές οδοστρώματος του Ισπανικού αγώνα αποτελούν μοναδική πρόκληση για οδηγούς και ομάδες. Όλα ξεκινούν την Πέμπτη το βράδυ με την εκκίνηση στο Σαλού και την Παρασκευή η δράση ξεκινά με χωμάτινες ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι γνωστές στα περισσότερα από τα πληρώματα. Το αποκορύφωμα του αγώνα είναι η ειδική Terra Alta μήκους 38.95 χιλιομέτρων, η οποία αποτελείτε και από ασφάλτινα κομμάτια και έτσι η επιλογή ελαστικών από τα πληρώματα ίσως είναι καθοριστικής σημασίας.

Οι μηχανικοί των ομάδων έχουν το μεγαλύτερο έργο ολόκληρης της χρονιάς, καθώς την Παρασκευή το βράδυ πρέπει να μετατρέψουν το σύστημα ανάρτησης από χωμάτινο σε ασφάλτινο σε μόλις 75 λεπτά. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει καινούργιες ειδικές ενώ ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με 6 ειδικές διαδρομές.

Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Φιλανδία και Γερμανία, η Hyundai ψάχνει το καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία για να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση και των δυο τίτλων. Η ομάδα συνήθως αποδίδει καλά στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς το 2015 τερμάτισε στην τρίτη θέση ενώ το 2016 ανέβηκε ξανά στο βάθρο με διπλό τερματισμό στις θέσεις δυο και τρία. Για την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα η Hyundai πραγματοποίησε δυο διαφορετικά τεστ τον Σεπτέμβριο όπου και τα τρία πληρώματα που θα τρέξουν στον αγώνα δοκίμασαν τα αγωνιστικά σε ασφάλτινη και χωμάτινη επιφάνεια. Τα αεροδυναμικά του αυτοκινήτου αναβαθμίστηκαν καθώς τοποθετήθηκε καινούργιος μπροστά προφυλακτήρας και καινούργια πίσω αεροτομή.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan δήλωσε σχετικά, «Είχαμε μακρύ καλοκαιρινό διάλειμμα και προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το κενό. Οι αγώνες σε Φιλανδία και Γερμανία ήταν απογοητευτικοί και χάσαμε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος. Από τον αγώνα της Ισπανίας και μετά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανακάμψουμε. Καλωσορίζουμε τους Andreas και Anders στην ομάδα σε ένα αγώνα που κέρδισαν το 2015. Θα αγωνιστούν με τους Thierry και Dani, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν τερματισμό στο βάθρο. Για τον Dani ο αγώνας είναι ένα έξτρα κίνητρο καθώς αγωνίζεται εντός έδρας. Με τις αναβαθμίσεις που κάναμε στο Hyundai i20 Coupe WRC κύριος ας στόχος είναι ο τερματισμός στο βάθρο».

Οι Βέλγοι Neuville-Gilsoul πρέπει να τα δώσουν όλα στους τελευταίους τρείς αγώνες. Το πλήρωμα κέρδισε τρείς αγώνες φέτος και θέλει να επαναλάβει τον περσινό τερματισμό στο βάθρο. Είναι 17 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ogier και 16 μπροστά από τον Ott Tanak.

«Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν στόχος μας είναι ο τερματισμός στο βάθρο ή η νίκη σε όλους τους αγώνες», είπε ο Neuville και συνέχισε,«τα πάντα είναι ρευστά στο πρωτάθλημα οδηγών μεταξύ εμένα, του Ogier και του Tanak και όλα είναι πιθανά. Η Ισπανία είναι μεγάλη πρόκληση και είναι ένας αγώνας που τα πληρώματα απολαμβάνουν. Το κλίμα που επικρατεί είναι πολύ καλό όπως επίσης και ο καιρός. Ξεκουραστήκαμε αρκετά μετά το μεγάλο διάλειμμα και τώρα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον τίτλο.