WRC – ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις – ΕΚΟ Υπερειδική ΟΑΚΑ: Η καρδιά του WRC κτύπησε δυνατά στο ΟΑΚΑ

Με την φαντασμαγορική υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο ξεκίνησε το Ράλλυ Ακρόπολις. Περισσότεροι από 60 χιλιάδες φίλοι του σπορ βρέθηκαν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν τους αστέρες του WRC και η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική.

Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με ξεχωριστά μέλη της αθλητικής μας οικογένειας να συνοδηγούν με τον πρωταθλητή Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ken Torn και συνεχίστηκε μόλις βράδιασε  με το κυρίως πιάτο, την χρονομετρημένη υπερειδική μέσα στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ!

Νικητής της υπερειδικής αναδείχθηκαν ο Thierry Neuville- Martijn Wydhaeghe που σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο κάτω από τις επεφημίες των χιλιάδων θεατών. Το βέλγικο πλήρωμα της Hyundai συνηθίζει να ξεχωρίζει σε τέτοιοι είδους διαδρομές και δεν αποτελεί έκπληξη η “νίκη” τους.

Έκπληξη και μάλιστα πρώτου μεγέθους αποτελεί η δεύτερη θέση των Teemu Suninen- Mikko Markkula με Hyundai i20 N της κατηγορίας Rally2. Σε τέτοιες κλειστές διαδρομές, όπως η πίστα του ΟΑΚΑ η διαφορά μεταξύ αυτοκινήτων rally1 και rally2 ψαλιδίζεται, αλλά και πάλι η επίδοση του Suninen είναι σημείο αναφοράς.

Το στάδιο σηκώθηκε στο πόδι όταν μπήκαν να αγωνιστούν οι Sebastien Loeb- Isabelle Galmiche με το Ford Puma Rally1 ενώ η “κόντρα” που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτή μεταξύ Ott Tanak- Martin Jarveoja (Hyundai i20 Rally1) και Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (Toyota Yaris Rally1).  Ταχύτεροι τελικά οι Εσθονοί που συμπλήρωσαν το 1-2-3-4 της Hyundai πίσω και από τους Dani Sordo- Candido Carrera.

Στην υπερεδική διαδρομή αγωνίστηκαν και τα τρία Κυπριακά πληρώματα. Οι Τσουλόφτας/Wihittock είναι μέχρι στιγμής 25oi, στην 54η είναι οι Παντελή /Λαός και οι Παπαγεωργίου/Κούγια βρίσκονται στην 62η θέση.

Μετά τη μάχη του ΟΑΚΑ, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται στα βουνά με τις σκληρές, χωμάτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Να είστε εκεί!