World RX Montalegre: Ο Grönholm έσπασε το σερί του Kristoffersson

Ο Niclas Grönholm πέτυχε την παρθενική νίκη για την Construction Equipment Dealer Team στο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross που έγινε στο Montalegre της Πορτογαλίας. Επίσης η Klara Andersson έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που τερματίζει στο βάθρο, ενώ την ίδια στιγμή η αήττητη πορεία του Johan Kristoffersson έφτασε στο τέλος της.

Η αρχή του αγώνα βρήκε τον Kristoffersson σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του Lusorecursos World RX της Πορτογαλίας να είναι πρωτοπόρος πίσω από το τιμόνι του Volkswagen RX1e, αλλά έπρεπε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στη συναρπαστική μονομαχία ενάντια στον Kevin Hansen στον δεύτερο ημιτελικό.

Στον τελικό ο Timmy Hansen με το Peugeot 208 RX1e ήταν αυτός που έκανε καλύτερη εκκίνηση, με τον Kristoffersson στο δεύτερο γύρο να προσπαθεί να μπει από την εσωτερική και μετά από επαφή έστειλε τον συμπατριώτη του εκτός πίστας.

Και ενώ ο Kristoffersson ήταν στην πρωτοπορία, εντούτοις έπρεπε να κρατήσει πίσω του τον επιτιθέμενο Grönholm. Μπορεί αρχικά να τα κατάφερε όμως μια ποινή 10 δευτερολέπτων λόγω της σύγκρουσης με τον Hansen, χάρισε τη νίκη στον Grönholm, με τον Kristoffersson να υποβιβάζεται στις τελευταίες θέσεις.

«Αυτός προφανώς δεν είναι ο τρόπος που μου αρέσει να κερδίζω και είναι πάντα γλυκόπικρο σε καταστάσεις όπως αυτή», ανέφερε ο 26χρονος.

«Δυσκολευτήκαμε στους πρώτους τέσσερις γύρους αλλά σήμερα ήταν λίγο καλύτερα και τελικά φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τα προκριματικά είχα καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο και ήμουν σίγουρος ότι θα διεκδικούσα θέση στο βάθρο, αφού είχαμε παράλληλα και τη σωστή τακτική.

Έκανα μερικά λάθη προς το τέλος, αλλά και χωρίς αυτά δύσκολα θα περνούσα τον Johan. Ξέρω πως είναι να είσαι στη θέση του, αλλά είναι υπέροχο για την ομάδα μου, την CE Dealer και όλους τους συνεργάτες μας να βλέπουν και τα δυο αυτοκίνητα στην πρώτη τριάδα.

Είχαμε δύσκολη σεζόν μέχρι στιγμής αλλά φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο επιτέλους, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Ο Ole Christian Veiby ήταν και πάλι σταθερός τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα, ενώ αυτή που εντυπωσίασε ήταν η Klara Andersson η οποία όχι μόνο πέτυχε διπλό βάθρο για την CE Dealer, αλλά έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ανέβηκε στο βάθρο του World RX.

Ο Timmy Hansen κατέκτησε τελικά την απογοητευτική για αυτός τέταρτη θέση, με τον Kristoffersson να μένει τελικά πέμπτος.

Τελικά αποτελέσματα

  1. Niclas GRÖNHOLM(FIN) Construction Equipment Dealer Team 5 laps
    2. Ole Christian VEIBY (NOR) Kristoffersson Motorsport + 2.853s
    3. Klara ANDERSSON (SWE) Construction Equipment Dealer Team +4.412s
    4. Timmy HANSEN (SWE) Hansen World RX Team + 4.821s
    5. Johan KRISTOFFERSSON (SWE) Kristoffersson Motorsport +9.241s