Κάμπος Rallysprint: Αήττητος στον κάμπο!!

Με νικητή για ακόμα μια φορά στον κάμπο τον Γιάννο Ιωαννίδη ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η φετινή διαδρομή ήταν νέα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές με φυσικό συνεπακόλουθο να είναι άγνωστη για όλους, γεγονός που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά με τις εκπλήξεις να καραδοκούν αφού τυχών λάθος σήμαινε αυτόματα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 22 οδηγοί, εκκίνηση πήραν οι 20 και στις δυο χρονομετρημένες διαδρομές ο Γιάννος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII) ήταν αυτός που ξεχώρισε για ακόμα μια φορά.

Σε μια διαδρομή που φαίνεται να του ταιριάζει πολύ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον κάμπο, η οποία παράλληλα ήταν και η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα, μειώνοντας έτσι κατά 6 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή.

Ο Ιωαννίδης ήταν εκ των φαβορί για τη νίκη και από τη δοκιμαστική διαδρομή έδειξε τις προθέσεις του όντας ο ταχύτερος. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν ο μόνος που βρέθηκε στο 02:14, χρόνο τον οποίο βελτίωσε στη δεύτερη κατά εκατοστά (02:14.12) και έμελλε να του χαρίσει και τη νίκη.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας SHOCKSLAB Γιώργος Πολυκάρπου έψαχνε μια τρίτη η οποία θα του έδινε σαφές πλεονέκτημα με ένα αγώνα να απομένει όμως το Mitsubishi Lancer Evo III είχε άλλα σχέδια.

Ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στην δοκιμαστική διαδρομή ανάγκασε την ομάδα να κάνει αγώνα δρόμου για να το επιδιορθώσει, κάτι που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ. Αυτή η εξέλιξη έδωσε το δικαίωμα στον Πολυκάρπου να πραγματοποιήσει και τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές και να ολοκληρώσει τον αγώνα δεύτερος με χρόνο 02:15.06, παραμένοντας επικεφαλής στην βαθμολογία και έχοντας ακόμα τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI. Ο Πιερή δεν κατάφερε να γράψει ανταγωνιστικό χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, στη δεύτερη όμως τα έδωσε όλα και τον 02:16.38 του χάρισε την τελευταία θέση στο βάθρο.

 Ο Ευαγόρας Κούλουρος (Mitsubishi Lancer Evo III) ήθελε ένα αποτέλεσμα που θα τον έβαζε ξανά στη μάχη του τίτλου. Η πρώτη προσπάθεια πήγε στράφι μετά που ο οδηγός είχε έξοδο, ενώ στο δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή έγραψε χρόνο 02:17.74 ο οποίος τον έφερε τέταρτο γενικής και πρώτο στην κατηγορία RCS2.

Στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX ο Λάμπρος Ιωαννίδης κατάφερε να πλασαριστεί πέμπτος γενικής με καλύτερο χρόνο το 02:18.90 στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RC2 όπου αγωνίζεται.

Με καλύτερο χρόνο  το 02:22.22 ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo VII τερμάτισε έκτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2, με τον Σταύρο Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo IX) να ολοκληρώνει έβδομος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RC2 με καλύτερο χρόνο το 02:22.25.

Στην όγδοη θέση γενικής και τρίτος στην κατηγορία RC2 τερμάτισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης οδηγώντας επίσης Mitsubishi Lancer Evo IX. Καλύτερος χρόνος για τον Ιωαννίδη ήταν το 02:23.47 στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ο Ιάκωβος Πενταράς με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VI τερμάτισε ένατος γενικής με χρόνο 02:23.83 και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic, ο οποίος κέρδισε και τη δικήνητη κατηγορία.

Με το Honda Civic EP 3, την κατηγορία RC4 κέρδισε ο Μιχάλης Διομήδους.

Η πολυαναμενόμενη μάχη για την πρώτη θέση της κατηγορίας RCS1 ανέδειξε νικητή τον GEPA MECHANICAL INSTALATIONSΜιχάλης Σοφοκλέους με το VW Golf GTI, ο οποίος ανέβηκε ισόβαθμος με 108 βαθμούς με τον Παρέλλη στην κορυφή και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

Ο Δημήτρης Παρέλλης με το Opel Corsa προσπάθησε και πίεσε τον Σοφοκλέους, όμως τελικά συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Ο Παρέλλης εξακολουθεί να είναι πρώτος  και ισόβαθμος στην βαθμολογία όπως προαναφέραμε και το φινάλε αναμένεται συγκλονιστικό.

Σωκράτης Παπαναστασίου (SEAT IBIZA) και Χάρης Ιωάννου (Renault Clio) ακολούθησαν στις επόμενες δυο θέσεις της RCS1.

Τερματισμό στον αγώνα είχαν επίσης οι Κώστας Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII) και Κλεάνθης Έλληνας (Ford Fiesta DYTCO), οι οποίοι ολοκλήρωσαν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο Σταύρος Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer Evo VI), που ήταν 16ος, Ρίκκος Παναγιώτου (Suzuki Vitara) 19ος και Ανδρέας Καραντώνης/Ορέστης Υπερμάχου (Mitsubishi lancer Evo III) που ήταν 20οι.

Στον αγώνα δεν κατάφεραν να τρέξουν οι Μάριος Παναγιώτου και Χρυσόστομος Παντελή.

Στο μεγάλο φινάλε θα κριθούν οι τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες. Με συντελεστή 1.25, οι ανατροπές μπορούν να έρθουν ανα πάσα στιγμή, κάτι που είδαμε να γίνετε και σε προηγούμενες χρονιές στο πρωτάθλημα ταχύτητας.

Ραντεβού λοιπόν στις 5 Νοεμβρίου για να μάθουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής για το 2022.