World RX 2020 – Holjes 1ος Αγώνας: Επιστροφή με νίκη για τον Kristoffersson

Δυναμική επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross έκανε ο Johan Kristoffersson. Στον πρώτο από τους δυο αγώνες που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σουηδία και στην πίστα του Hojes, ο Σουηδός οδηγός του Volkswagen Polo GTI έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του αφού κατάφερε να προκριθεί μετά από συγκλονιστικές μάχες στα προημιτελικά και ημιτελικά, πρώτος στο μεγάλο τελικό.

Αυτός που έδειχνε ότι θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα τον Kristoffersson ήταν ο συμπατριώτης του Mattias Ekstrom με το Audi της EKS. Ο Ekstrom με τη σειρά του κέρδισε το δεύτερο ημιτελικό και τοποθετήθηκε δίπλα στον Kristoffersson στο μεγάλο τελικό. Στον τελικό προκρίθηκαν επίσης και οι Timmy Hansen (Peugeot), Anton Marklud (Renault Megane), Timo Scheider (Seat Ibiza) και NiclasGronholm (Hyundai i20).

Πριν από την έναρξη του τελικού προηγήθηκε νεροποντή η οποία έπληξε την πίστα με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να τοποθετήσουν βρόχινα ελαστικά. Την καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Johan Kristoffersson στρίβοντας πρώτος, με τον Ekstrom να ακολουθεί. Άτυχος ήταν ο Kevin Hansen ο οποίος στην πρώτη στροφή είχε επαφή και παραλίγο τετακέ, εξέλιξη που τον ανάγκασε να μπει νωρίς για τζόκερ.

Για τζόκερ μπήκαν από τον πρώτο γύρο και οι Anton Marklud, Timo Scheider και Niclas Gronholm. Μπροστά ο Kristoffersson άνοιγε τη διαφορά από το δεύτερο Ekstrom ο οποίος στον τρίτο γύρο επέλεξε να μπει για τζόκερ. Στην έξοδο από τον τζόκερ κατάφερε να βγει μπροστά από τον Marklud και να συνεχίσει την καταδίωξη του Kristoffersson.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής RX είχε το ρυθμό και κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση πέντε δευτερολέπτων από τον Ekstrom. Επέλεξε να μπει για τζοκερ στον πέμπτο από τους έξι γύρους του τελικού και με το σημαντικό προβάδισμα που είχε κατάφερε να βγει μπροστά από το μεγάλο του αντίπαλο.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε το Σουηδό νικητή με το Volkswagen Polo GTI. Το σασί του αυτοκινήτου με νούμερο 21 είχε χρησιμοποιήσει και κερδίσει σε τέσσερις περιπτώσεις προηγουμένως ο Sebastien Ogier. Αυτή ήταν η 21η νίκη του JohanKristoffersson στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross ο οποίος ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη σεζόν και την προσπάθεια του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Mattias Ekstrom ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα, με τον AntonMarklud να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Timo Scheider και NiclasGronholm τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τον Kevin Hansen να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει τον τελικό αφού η επαφή που είχε στην εκκίνηση αποδείχθηκε τελικά καταστροφική.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί αύριο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η νέα μονομαχία των οδηγών.