O Pol Espargaro στην Pole Position στο GP της Styria

Ο Πολ Εσπαργκαρό είπε μετά το τέλος των Κατατακτηρίων ότι όλο το Σαββατοκύριακο δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια φορά έναν γύρο στον οποίο να πάει καλά σε όλα τα κομμάτια της πίστας. Το έκανε όμως την κατάλληλη στιγμή στις Κατατακτήριες 2 και πήρε την πρώτη πολ ποζίσιον της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία στον 109ο αγώνα του. Μια μεγάλη επιτυχία και για την Αυστριακή ΚΤΜ που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από την πρώτη θέση σε έναν Αγώνα, στο Γκραν Πρι της έδρας της

Ο δεύτερος οδηγός που εντυπωσίασε από χθες στην Αυστρία ή την Στυρία αν θέλετε, είναι ο Τάκα Νακαγκάμι, ο οδηγός που έχει απομείνει να σηκώνει τη σημαία της Χόντα (με την απουσία του Μάρκεθ και τον τραυματισμό του Κράτσλοου), ο οποίος πήρε τη 2η θέση και διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή την πολ, όταν ένα μικρό λάθος του ακύρωσε τον γύρο.

Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και ένας αποφασισμένος Ζοάν Ζαρκό με την δορυφορική του Ντουκάτι του 2019, που έμεινε εκτός Ελεύθερων Δοκιμών 4 για να ξεκουράσει το τραυματισμένο του χέρι και έσφιξε τα δόντια για να γράψει εξαιρετικούς χρόνους και στις ΚΑΤ1 & 2!

από την 2η σειρά της εκκίνησης και την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Ζοάν Μιρ της Σουζούκι, που για 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου έχασε την ευκαιρία να πάρει θέση στην πρώτη σειρά. Έτσι έχουμε 4 διαφορετικούς κατασκευαστές στις 4 πρώτες θέσεις, ενδεικτικό του συναγωνισμού που επικρατεί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο 5ος, η Γιαμάχα στην περίπτωσή μας είναι στην 6η θέση, με τον Μάβερικ Βινιάλες που βρέθηκε πίσω από τον Τζακ Μίλερ που με τη δική του Ντουκάτι του 2020 θα ξεκινήσει από την 5η θέση.

Στην 3η σειρά βρίσκουμε τους Ρινς, Ολιβέιρα και Ντοβιτσιόζο, ενώ στην 4η τους Κουαρταραρό, Μορμπιντέλι και Πετρούτσι.

Ο Βαλεντίνο Ρόσσι δεν κατάφερε να μπει στους 12 πρώτους, καθώς είχε μια πτώση στην 9η στροφή της πίστας, στις ΚΑΤ1, τη στιγμή που οι ενδιάμεσες χρονομετρήσεις έδειχναν ότι θα είχε πάρει την πρόκριση. Έτσι θα ξεκινήσει από την 15η θέση.

Πηγή:mgp.gr