World RX 2019 – Silverstone: Στο τέλος χαμογέλασε ο Hansen

Ο Timmy Hansen ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Dayinsure World RX στη Μεγάλη Βρετανία, που διεξήχθη στα πλαίσια του φεστιβάλ SpeedMachine. Με αυτή τη νίκη ο Hansen, οδηγός της Team Hansen MJP, έγινε ο πρώτος οδηγός φέτος που καταφέρνει να κερδίσει δυο αγώνες, καθώς προηγήθηκε η νίκη στο δεύτερο γύρο που έγινε στη Βαρκελώνη.


Ο Σουηδός ήταν σε μεγάλη μάχη με τον οδηγό της Monster Energy RX Cartel, Andreas Bakkerud, ο οποίος έκανε την καλύτερη εκκίνηση στον τελικό της Κυριακής. Ο Timmy κυνήγησε το Νορβηγό και στο τέλος τον κέρδισε με διαφορά μόλις ενός αυτοκινήτου με το πέσιμο της καρό σημαίας.


«Σήμερα ο Andreas είχε πολύ καλό ρυθμό και κατάφερε να κερδίσει και τους δυο προκριματικούς αγώνες», ανέφερε ο Hansen. «Στον τελικό έφυγε καλύτερα στην εκκίνηση και ήταν μισό αυτοκίνητο μπροστά μου με την είσοδο μας στην πρώτη στροφή. Από τη δεύτερη θέση που ήμουν γνώριζα ότι έπρεπε να παραμείνω πολύ κοντά. Ήμουν κολλημένος στον προφυλακτήρα του λίγο πριν μπω για τζόκερ, ο οποίος ήταν τέλειος γύρος για μένα. Συνέχισα να πιέζω και ένα γύρο αργότερα μπήκε και ο Bakerud για τζόκερ. Με την έξοδο του είμασταν δίπλα δίπλα όμως είδα ότι είχα περισσότερη ταχύτητα. Στον τερματισμό τον είδα πίσω μου και το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά κατά τη διάρκεια της μέρας για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα».


Πέραν από τη νίκη, ο Timmy πέρασε στη βαθμολογία τον αδερφό του Kevin, καθώς πλέον προηγείται με 88 βαθμούς έναντι 84αρων του αδερφού του. Ο μικρότερος αδερφός του Timmy, Kevin, είχε επαφή με την μπαριέρα στον τελευταίο γύρο του ημιτελικού με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού.


Από πλευρά οικογένειας ο Timmy παραδέχθηκε ότι τα συναισθήματα του ήταν ανάμεικτα μετά το τέλος του αγώνα. «Ο ημιτελικός ήταν καλός για μένα, όμως τερματίζοντας έψαχνα να τον αδερφό μου και δεν τον έβλεπα πουθενά. Έμαθα τι έγινε όταν άκουσα από τον ασύρματο ότι κόλλησε στο κομμάτι του τζόκερ».


Ο Bakkerud από την πλευρά του ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Έφτασε κοντά στη νίκη και στον αγώνα στο Spa-Francorchamps και ήταν πολύ απογοητευμένος που έφτασε ξανά τόσο κοντά χωρίς όμως να τα καταφέρει. Επίσης αποκάλυψε ότι δεν δούλευαν όλα ρολόι με το Audi S1. «Είχαμε ορισμένα θέματα με το χειρόφρενο. Όποτε το τραβούσα το αυτοκίνητο κολλούσε και έτσι αναγκάστηκα να οδηγώ χωρίς το χειρόφρενο στον ημιτελικό και στον τελικό. Στο Βέλγιο το δέχτηκα καθώς δεν ένοιωθα να έχω την ταχύτητα να κερδίσω όμως αυτό το Σαββατοκύριακο ήμουν πολύ δυνατός. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όλα μου τα κόλπα όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν με αφήνει ικανοποιημένο».


«Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο για την RX Cartel καθώς είχαμε και τα δυο αυτοκίνητα στον τελικό, όμως και πάλι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Πονάει πολύ να ανοίγεις τη σαμπάνια και να μην είσαι χαρούμενος. Σχεδόν το είχα στην τσέπη μου. Το μόνο που απομένει να κάνω είναι να συνεχίσω να πιέζω και ελπίζω η νίκη να είναι κοντά».


Ο Anton Marklund της GCK Kompetition ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, οδηγώντας ένα Renault Megane RS. Ο Σουηδός πέτυχε το πρώτο του βάθρο στο World RX εφέτος, ενώ συνολικά είναι το δεύτερο του μετά από αυτό στον Καναδά το 2014.
Ο Timo Scheider με το Seat Ibiza της ALL-INKL.COM Muennich Motorsport τερμάτισε τέταρτος στον τελικό μπροστά από τον Krisztian Szabo της EKS Sport με το Audi S1. Δυστυχώς για τους Βρετανούς οπαδούς, ο Liam Doran, ομοσταυλός του Bakkerud, τερμάτισε έκτος μετά από ένα γεμάτο περιστατικά αγώνα.


Ο επόμενος αγώνας για το World RX είναι στο Hell της Νορβηγίας το διήμερο 15-16 Ιουνίου.

SC_final_results_GBR_2019

SC_official_team_GBR_2019

SC_points_team_GBR_2019