World RX 2019: Κομβικής σημασίας ο έκτος γύρος στο Loheac

Ο όγδοος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross θα διεξαχθεί στην ταχύτατη πίστα του Loheac στην Γαλλία το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

Τους τρείς πρώτους οδηγούς χωρίζουν 14 βαθμοί και φέτος είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού. Στους εφτά από τους δέκα αγώνες που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα υπήρξαν έξι διαφορετικοί νικητές, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κάθε γύρος είναι αμφίρροπος.

Ο οδηγός της Hansen MJP, Kevin Hansen (143 βαθμοί), διατηρεί προβάδισμα πέντε βαθμών από τον δεύτερο Andreas Bakkerud (138) της Monster RX Cartel, ενώ ο Timmy Hansen είναι τρίτος έχοντας 129 βαθμούς. Στα χαρτιά, ο Timmy φαντάζει φαβορί για να κερδίσει στην Γαλλία. Κέρδισε στο Loheac το 2015 και παράλληλα κέρδισε πέντε φορές στα προκριματικά.

«Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που κέρδισα αγώνα. Η προηγούμενη φορά ήταν στο Silverstone. Νομίζω έχω καλές πιθανότητες για να κερδίσω εδώ στο Loheac», ανέφερε ο Timmy Hansen και συνέχισε, «Είναι καλή πίστα για εμάς. Το αυτοκίνητο εξελίχτηκε και δοκιμάστηκε σε πίστες σαν αυτή και είναι σα να βρισκόμαστε στο δεύτερο μας σπίτι. Περνούμε αρκετό χρόνο στην Γαλλία και οι Γάλλοι φίλαθλοι πραγματικά μας έχουν αγκαλιάσει. Νοιώθουμε πολύ ευπρόσδεκτοι όταν πάμε στο Loheac και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Μου αρέσουν οι συνθήκες όπως αυτές που είχαμε το 2015 όπου κέρδισα τα προκριματικά, πήρα την pole position, έκαναν καλή εκκίνηση και οδήγησα σε δικό μου ρυθμό. Αυτή είναι μια καινούργια χρονιά με νέες προκλήσεις. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος και να κάνω ότι μπορώ για να είμαι γρήγορος. Επίσης πρέπει να κάνω καλές εκκινήσεις και να πάρω τις σωστές αποφάσεις».

Πριν από τον αγώνα στον Καναδά, ο αδερφός του Timmy, Kevin, ήταν έξι βαθμούς πίσω του στη βαθμολογία όμως το Peugeot 208 καταστράφηκε μετά από επαφή με άλλα αυτοκίνητα στο Q4, γεγονός που τον άφησε εκτός ημιτελικών. Σύμφωνα με τον Kevin, στον Καναδά καταστράφηκε πλήρως ο αγώνας και η Hansen θα προσπαθήσει να αποφύγει παρόμοια περιστατικά.

«Νομίζω με το προβάδισμα που είχαμε κάπου χαλαρώσαμε καθώς νοιώθαμε ασφάλεια όμως τώρα μάθαμε από αυτό και θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Είμαστε πολύ γρήγοροι, εργαζόμαστε σκληρά, είμαστε η καλύτερη ομάδα Rallycross και διαθέτουμε δυο από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Στο Loheac, στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες και να το απολαύσουμε».

Ο κύριος αντίπαλος των Hansen στον Καναδά ήταν ο οδηγός της Monster Energy RX Cartel Andreas Bakkerud, με το Audi S1. Ο Νορβηγός πήρε τη νίκη στο Trois-Rivieres και πλησίασε τον Timmy στην βαθμολογία. Ο Bakkerud, του οποίου η νίκη στον Καναδά ήταν η πρώτη για το 2019, ήταν νικητής στο Euro RX το 2013 ενώ έφτασε στον τελικό στο Loheac τους τελευταίους τρείς αγώνες που έγιναν εκεί, τερματίζοντας δεύτερος το 2016 και 2018.

Ο Niclas Gronholm είναι τέταρτος στη βαθμολογία με 115 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι έχασε δυο αγώνες φέτος καθώς ήταν άρρωστος. Είναι μέλος της τριμελούς ομάδας της GRX Taneco η οποία θα αγωνιστεί στην Γαλλία. Ο Gronholm και ο ομόσταυλος του Timur Timerzianov, θα πλαισιωθούν από τον Φιλανδό Toomas “Topi” Heikkinen, ο οποίος θα αγωνιστεί με το τρίτο Hyundai i20.

Το μήκος της πίστας για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου είναι 1088m και η μέση ωριαία ταχύτητα που έχουν τα αυτοκίνητα είναι τα 108.8km. Το ρεκόρ γύρου το έχει ο Johan Kristoffersson (35.994), ενώ το ρεκόρ γύρου με Jocker το έχει ο Janis Baumanis (37.299).
Οι προηγούμενοι πέντε νικητές στο Loheac είναι οι Petter Solberg (2014), Timmy Hansen (2015) και Johan Kristoffersson (2016, 2017, 2018).