Η M-Sport ελπίζει σε βοήθεια από την Ford για να αποσπάσει την υπογραφή του Tanak

Ο Malcolm Wilson δεν παραιτείται από την προσπάθεια να αποσπάσει την υπογραφή του Ott Tanak κλέβοντας τον από την Toyota, αναφέροντας ότι η συμμετοχή της Ford θα είναι καθοριστική για την επιστροφή στην M-Sport του πρωτοπόρου της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC.

Ο Tanak είχε στα υπόψη του να υπογράψει με την Toyota μετά το τέλος του τρέχοντος του συμβολαίου με την ομάδα το 2019, αλλά ο Wilson συναντήθηκε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος WRC μαζί έναν άλλο πρώην οδηγό της M-Sport – τον σύμβουλο του Tanak Markko Martin – το Σαββατοκύριακο στο Ράλι Γερμανίας.

Ο Tanak επιβεβαίωσε πριν από την έναρξη του αγώνα ότι δεν είχε υπογραφεί νέο συμβόλαιο με την Toyota, οι εκπρόσωποί του ήταν σε συνομιλίες με άλλες ομάδες και ότι περίμενε η νέα συμφωνία να πάρει “κάποιο χρόνο”.

Ο Wilson έχει βάλει στο στόχαστρο του τον Tanak για την τεχνογνωσία του καθώς και για την ικανότητα οδήγησης του, με τους νέους κανονισμούς που περιλαμβάνουν την υβριδική τεχνολογία και θα εφαρμοστούν το 2022, πράγμα που σημαίνει νέους σχεδιασμούς και δοκιμές για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε πως σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει το νέο συμβόλαιο του Tanak, ο Γουίλσον δήλωσε: «Αυτό ακριβώς εξετάζουμε την δεδομένη στιγμή. Έχουμε εξετάσει όλες τις πτυχές, προφανώς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το νέο αυτοκίνητο για το 2022 χωρίς τη βοήθεια της Ford. Δε θα υπάρξουν αποφάσεις που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να κρατήσουμε τη Ford εμπλεκόμενη στο υψηλότερο επίπεδο».

Η Ford βρίσκεται επί του παρόντος στο όνομα της ομάδας – M-Sport Ford World Rally Team – και το τμήμα “performance” παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ομάδα. Δεν έχει συμμετάσχει ως πλήρης κατασκευαστής από το 2012.

Η Toyota εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την υπογραφή του Ott Tanak με τον επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen να παραλληλίζει την απόφαση του Tanak και της σταδιοδρομίας του στην Mitsubishi, εκεί όπου ο Makinen έμεινε για εκεί για έξι χρόνια παρά τις προσφορές που είχε από άλλες ομάδες κερδίζοντας τέσσερις παγκόσμιους τίτλους και.

Ο Makinen δήλωσε ότι καταλαβαίνει ότι ο Tanak δοκιμάζει και κάπου αλλού.
«Φυσικά, καταλαβαίνω πλήρως», δήλωσε ο Makinen. «Δεν με νοιάζει αυτό. Αν θέλει να κάνει κάτι άλλο, είναι δική του απόφασή και το καταλαβαίνω. Αν θέλει όμως να συνεχίσει, μπορούμε να το κάνουμε και αυτό θα ήταν τέλειο. Είχα μια παρόμοια κατάσταση [στη Mitsubishi], πολλές φορές θυμάμαι ότι υπήρχαν και άλλες πιθανότητες. Έβλεπα τη δική μου θέση, Είναι μια τόσο σημαντική απόφαση όταν αποφασίζεις για παράδειγμα για τα επόμενα δύο σου χρόνια. Είναι ένας τόσο ξεχωριστός χρόνος που δεν διαρκεί για πάντα. Αν σκέπτομαι από την οπτική των οδηγών, θα ήταν εύκολο να συνεχίσει εκεί όπου είναι τώρα …».