World RX: Ο Kristoffersson κέρδισε στη Σουηδία

Ο Johan Kristoffersson κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα της πατρίδας του, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη στη σεζόν μετά από έξι αγώνες. Ο οδηγός της PSRX Volkswagen Sweden πήρε επίσης το μάξιμουμ των βαθμών για τρίτη συνεχόμενη φορά, επεκτείνοντας έτσι το προβάδισμα του στη βαθμολογία οδηγών, την ίδια στιγμή που η ομάδα του PSRX εξακολουθεί να προηγείται στο πρωτάθλημα ομάδων.

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Νορβηγός Andreas Bakkerud ο οποίος ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση μετά που πέρασε τον Timmy Hansen στον τελευταίο γύρο του τελικού ενώ ο Γάλλος Jerome Grosset εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση μπροστά από 51600 θεατές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την πίστα.

«Ήταν ακόμα ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο. Κέρδισα ξανά εδώ πέρυσι και το να καταφέρνω να κερδίζω εδώ στο Holjesείναι πάντα ξεχωριστό. Η πίστα είναι εκπληκτική με μεγάλες προκλήσεις για αυτοκίνητα, οδηγούς και μηχανικούς. Ένοιωθα πολύ καλά μετά από κάθε διαδικασία και την Κυριακή ένοιωθα πολύ άνετα και νομίζω είναι αυτό που χρειαζόμουν για να κερδίσω», ήταν τα λόγια του Kristoffersson, ο οποίος εξασφάλισε επίσης πέραν από τη νίκη και το βραβείο Monster Energy Super charge το οποίο απονέμετε στον οδηγό που έχει την καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση σε τελικό.

«Αυτό είναι το πρώτο Monster Energy Supercharge που κερδίζω μετά από ένα χρόνο, αφού η τελευταία φορά ήταν πέρυσι στη Γαλλία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική καθώς ο καιρός ήταν πολύ καλός και έτσι μαζεύτηκε αρκετός κόσμος».

Ο οδηγός της EKS Audi Sport Andreas Bakkerud τερμάτισε στη δεύτερη θέση. «Είμαι περήφανος με το ρεκόρ τερματισμών στο βάθρο που έχω εδώ. Περισσότερο είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έγινε στο αυτοκίνητο και έτσι μπορέσαμε να είμαστε γρήγοροι στο Q1 και Q2 και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου».

 

Ο Grosset ήταν δέκατος στα μέσα του αγώνα και πάλεψε σκληρά κερδίζοντας την τρίτη θέση στον ημιτελικό. Κατάφερε να περάσει στον τελικό με το Prodrive Renault Megane RS και από κει και πέρα ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση κερδίζοντας το πρώτο βάθρο για την ομάδα, της οποίας ήταν μόλις η έκτη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

Ο Σουηδός Mattias Ekstrom τερμάτισε τρίτος στον τελικό, όμως τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες μετά που χτύπησε και προσπέρασε τον Timmy Hansen στον τελευταίο γύρο. Ο τελευταίος αποχώρησε από τον αγώνα μόλις δυο στροφές πριν το τέλος, ενώ ο Ekstom μετά την ποινή έμεινε έκτος. Ο Kevin Hansen ξεκίνησε επίσης στον τελικό όμως αποχώρησε από μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο γύρο.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα τέταρτος κατατάγει ο Timmy Hansen, πέμπτος ο Kevin Hansen και έκτος όπως προαναφέραμε ο Mattias Ekstrom.

Ο έβδομος γύρος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα rallycrossθα διεξαχθεί στον Καναδά το διήμερο 4-5 Αυγούστου.

SC_official_SWE_2018

SC_official_team_SWE_2018

SC_points_SWE_2018