Βράβευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Κογκρέσο της FIM Europe στις 28-30/06/2018 στη πόλη Ναντ της Γαλλίας με τη συμμετοχή 40 χωρών και πέραν των 250 συνέδρων όπου πραγματοποιήθηκε η εκλογική γενική συνέλευση για τη θέση του προέδρου των 8 αντιπροέδρων της επιτροπής οικονομικών και της επιτροπής νομικών.

Έγινε παρουσία των οικονομικών και πεπραγμένων της προηγούμενης χρόνιας, αλλά και των τεσσάρων τελευταίων χρόνων του απερχόμενου συμβούλιου, όπου χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη θητεία αφού υπήρξε αύξηση των αγώνων, των πρωταθλημάτων, και των αθλητών, έγινε σωστή και δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων και σωστή διαχείριση των οικονομικών της. Ο Πρόερος της FIM Europe Dr Wolfgang SRB ανέφερε ότι θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά δίχτυα ώστε να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι ακόλουθοι της FIM ώστε η νέα γενιά και η FIM Europe να επικοινωνούν, με στόχο την αύξηση των αθλητών και θεατών στους αγώνες της.

Οι αντιπρόεδροι έκαναν αναφορά για το έργο των επιτροπών τους με όλους να είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση τους και της αύξησης του επιπέδου των αγώνων και των εκδηλώσεων .

Η κυπριακή ομοσπονδία τιμήθηκε για τα 40 χρονά της με τιμητική πλακέτα από τη FIM Europe την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟΜ κύριος Ζαννέττος Κουμάση από το κύριο Dr Wolfgang SRB .

Στη συνέχεια έγιναν εκλογές για τις θέσεις του προέδρου με επανεκλογή του Αυστριακού Dr Wolfgang SRB με 59 ψήφους έναντι 9 του κυρίου Στέλιου Κορέλη της Ελληνικής ΑΜΟΤΟΕ. Ακολούθησαν οι εκλογές των αντιπροέδρων της επιτροπής οικονομικών και της νομικής επιτροπής με ανάδειξη του Έλληνα νομικού Θεοδώρου Ραχάκη μέλος της επιτροπής νομικών.

Η ομοσπονδία της Ελλάδας ΑΜΟΤΟΕ έκανε πρόταση αλλαγής του τρόπου ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του συμβουλίου όπως γίνετε με παραβάν αντί της απλής μεθόδου και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στη ψηφοφορία.

Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας για τη μη ύπαρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με τις υπόλοιπες χώρες.

Έγινε επεξήγηση του προβλήματος στους συνέδρους από το πρόεδρο της ΚΟΜ ότι η μη ύπαρξη της σύνδεσης στερεί τους αθλητές, τους μοτοσικλετιστές και αυτοκινητιστές της Κύπρου τη συμμετοχή τους στα διάφορα γεγονότα και αγώνες που διεξάγονται στην Ευρώπη και τη δυσκολία στην διοργάνωση από τη ΚΟΜ αγώνων και εκδηλώσεων της FIM Europe. Ο Πρόεδρος της FIM Europe στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα κάνει ότι μπορεί για την εξεύρεση λύσης . Αρκετοί σύνεδροι εξέφρασαν τη συμπάθια και τη στήριξη τους για το πρόβλημα της Κύπρου. Ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Ομοσπονδίας ο οποίος είναι και πρόεδρος των αυτοκινήτων του Ισραήλ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει και η χώρα του το ίδιο πρόβλημα και ζήτησε από τους πρόεδρους της ΚΟΜ και ΑΜΟΤΟΕ όπως γίνει μια τριμερής συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος . Ο κύριος Στέλιος Κορέλης έκανε πρόταση για κοινή επιστολή από τις τρείς χώρες και στα τρία υπουργεία συγκοινωνιών για επιδότηση της γραμμής μέχρι να γίνει βιώσιμη όπως γίνετε τους χειμερινούς μήνες στα νησιά της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΜ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή της Κύπρου στο συνέδριο της FIM αφού τόσο ο ίδιος τόσο και Γενικός Γραμματέας κύριος Άδωνις Χριστοφίδης είχαν διάφορες επαφές με τους ομολόγους τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανταλλάζοντας εισηγήσεις και απόψεις, καθώς επίσης συμμετείχαν στις επιτροπές μοτοκρός, εντούρο και οδικής ασφάλειας, αποκομίζοντας γνώσεις για τους τρόπους διεξαγωγής των αγώνων και πρωταθλημάτων, τις μελλοντικές αλλαγές που θα έχουν οι κανονισμοί οι αγώνες και εκδηλώσεις της, αλλά και τη ποιο ενεργή συμμετοχή της FIM Europe στα θέματα οδικής ασφάλειας με δική της καμπανιά και οδηγούς από τους αγώνες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η καμπάνια για την οδική ασφάλεια έχει ονομαστεί We the riders και αναμένετε με ενδιαφέρον η ολοκλήρωση της για τη προώθηση της στη Κύπρο με τη συνεργασία των λεσχών των φίλιων μελών της ομοσπονδίας του υπουργείου παιδείας και συγκοινωνιών.

Πηγή: Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέττας