World RX: Ο Πρωταθλητής Kristofersson στην πρωταθλήτρια EKS JC

Ο περσινός πρωταθλητής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross, Johan Kristoffersson, φέτος θα ενώσει δυνάμεις με την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της EKS JC με μοναδικό στόχο πίσω από το τιμόνι του νέου Audi S1 EKS RX quattro να αυξήσει τα παγκόσμια πρωταθλήματα του σε τέσσερα.

 

Ο Kristoffersson είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross έχοντας κερδίσει τον τίτλο το 2017, 2018 και 2020 και μετρά μέχρι στιγμής 24 νίκες μετά από 61 εκκινήσεις.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν πίσω από το τιμόνι του Volkswagen Polo μέχρι τώρα, όμως από φέτος ο 32χρονος Σουηδός θα αγωνίζεται με την ομάδα της EKS JC και ένα Audi, μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε τους χειμερινούς μήνες λόγω της συγχώνευσης μεταξύ δυο νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, της JC Raceteknik του Joel Kristoffersson και της EKS του Mattias Ekström.

 

O Kristoffersson ο οποίος στη μέχρι τώρα καριέρα του κατέκτησε το Porsche Carrera Cup στη Σκανδιναβία, το πρωτάθλημα Touring Car Σκανδιναβίας και το Superstrs International Seiries, προς το παρόν προηγείται στο φετινό Extreme E όντας οδηγός της Rosberg X Racing μαζί με την Molly Taylor καθώς μετρούν δυο νίκες σε δυο αγώνες, θα πλαισιώσει στην ομάδα της KYB EKS JC τον Enzo Ide ο οποίος ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.

Το νέο πρωτάθλημα World RX αρχίζει το διήμερο 23-24 Ιουλίου (Παρασκευή-Σάββατο) από την Ισπανία και την πίστα Circuit de Barcelona-Cataluna, ενώ ακολουθούν τα αγωνιστικά διήμερα σε Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Λετονία, Βέλγιο και Πορτογαλία, τα οποία συμπληρώνουν ένα πρωτάθλημα οκτώ αγώνων.

Ο Πρωταθλητής Kristoffersson σχολίασε, «Καταρχήν είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα World RX και θα το κάνω με μια νέα ομάδα για μένα, κάτι που αποτελεί νέα πρόκληση για μένα. Η EKS JC ξέρει πως να κερδίζει αγώνες και πρωταθλήματα και μετά τα δυο πρώτα δοκιμαστικά είδαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλο. Ο Joel Kristoffersson και η ομάδα είναι πολύ παθιασμένοι και έχουν κίνητρο για να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση του περσινού τίτλου οδηγών, ενώ μαζί με τον Enzo θα υπερασπιστούμε επίσης τον περσινό τίτλο Ομάδων της ομάδας.

Ο στόχος όταν ξεκινάς ένα πρωτάθλημα σαν πρωταθλητής είναι να το κερδίσει ξανά, όμως αυτό δε θα είναι εύκολο. Είναι μια θέση όπου βρέθηκα ήδη δυο φορές και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παλέψουμε για τον τίτλο και φέτος.

Ο ανταγωνισμός πάντα θα υπάρχει γιατί το Rallycross είναι rallycross και θα υπάρχει πάντα πολλή δράση. Αναμένουμε ότι θα παλέψουμε σκληρά και είμαστε έτοιμοι. Πραγματικά ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα με το νέο αυτοκίνητο ούτως ώστε να δούμε που βρισκόμαστε.»

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της EKS JC Mattias Ekström ανέφερε, «Αν δεν μπορείς να τον νικήσεις τον φέρνεις στην ομάδα σου. Είναι τόσο απλό. Είχα μεγάλες μάχες με τον Johan και νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν ότι έχει μοναδικές ικανότητες, έτσι για μένα είναι ο τέλειος οδηγός για την EKS JC για το 2021 όπου για ακόμα μια φορά θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε και τους δυο τίτλους, ομάδων και οδηγών.»