111 χρόνια ένδοξης ιστορίας για την Alfa Romeo

Συμπληρώνοντας 111 χρόνια ένδοξης ιστορίας, οι φίλοι της μάρκας τιμούν την Alfa Romeo με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στο Μουσείο της μάρκας στο Arese. Δίπλα τους θα βρεθούν και οι νέες Giulia GTA/GTAm, το συλλεκτικό supercar της μάρκας που θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες.

Όταν η A.L.F.A. ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου του 1910, τα αυτοκίνητα της ήταν κόκκινα. Μόλις λίγα χρόνια πριν, στην Ιταλία είχε δοθεί το συγκεκριμένο χρώμα για τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα. Από τότε το κόκκινο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Alfa Romeo. Σήμερα, στην 111η επέτειο της ίδρυσης της, το Μουσείο  της μάρκας στο Arese, καλωσορίζει τους Alfisti σε ένα εορταστικό 4ημερο που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου. Ο κώδικας ενδυμασίας απαιτεί μόνο ένα πράγμα. Το κόκκινο χρώμα. Το χρώμα που θα χαρακτηρίζει και τα αυτοκίνητα απ’ όλη την ιστορία της μάρκας, τα οποία θα εκτεθούν ειδικά για τα γενέθλια της. Από αγωνιστικά μοντέλα που βάφτηκαν στο χέρι, μέχρι πρωτότυπα και αυτοκίνητα παραγωγής, όλα σε διάφορες εκδοχές του χρώματος του πάθους.

Παράλληλα, την ημέρα των γενεθλίων της μάρκας, οι πρώτοι τυχεροί θα παραλάβουν τις νέες του Giulia GTA και GTAm από αυτό τον ιερό για τη μάρκα και τους Alfisti χώρο. Το συλλεκτικό supercar δημιουργήθηκε με αφορμή τα 110α γενέθλια της μάρκας, και τώρα, έναν ακριβώς χρόνο αργότερα, οι πρώτοι από τους 500 τυχερούς θα παραλάβουν τις πρώτες μονάδες του τελικού μοντέλου. Η παράδοση θα αποτελέσει μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, με τους κατόχους να έχουν την ευκαιρία να καθίσουν στο κάθισμα της νέας τους Giulia GTA/GTAm και θα πάρουν μέρος στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μουσείου. Για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το βρυχηθμό του Bi-Turbo V6 κινητήρα των 560 ίππων και να νιώσουν την ώθηση που προσφέρει η κορυφαία για την κατηγορία ειδική ισχύς των 187 ίππων/λίτρο.

Οι εορτασμοί θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου και θα συνδυαστούν και με τη συμμετοχή της Alfa Romeo Racing ORLEN στον αγώνα της Formula 1 στην Αυστρία. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μια αποκλειστική διαδικτυακή ξενάγηση από τους οδηγούς της ομάδας, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, να συζητήσουν μαζί τους και να μάθουν τα μυστικά του μονοθεσίου, το οποίο για την περίσταση θα φέρει και ένα ειδικά για τα 111α γενέθλια της μάρκας λογότυπο. Το λογότυπο δημιουργήθηκε από το Centro Stile της μάρκας και συνδυάζει το “Biscione” (οχιά) σύμβολο της αριστοκρατικής οικογένειας Visconti με το σταυρό, το σύμβολο της πόλης του Μιλάνο. Ο σταυρός έχει μετασχηματιστεί ώστε να ενώνει τα τρία ψηφία του 111, δημιουργώντας μια νοητή σύνδεση της ιστορίας της μάρκας από τη γέννηση της μέχρι και σήμερα.