World RX: Επιστρέφει ο Kristoffersson και έχει στόχο τον τρίτο τίτλο

Ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία του FIA Rallycross Championship, ο Σουηδός Johan Kristoffersson, επιστρέφει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα RX φέτος, όπου η αρχή θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Holjes της Σουηδίας, με το βλέμμα του να είναι στραμμένο στην κατάκτηση του τρίτου τίτλου στο πρωτάθλημα οδηγών.

Η τελευταία παρουσία του Kristoffersson στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα RX ήταν στον τελευταίο γύρο της χρονιάς ρεκόρ για το Σουηδό (2018), όπου τότε είχε κερδίσει τους 11 από τους 12 αγώνες εξασφαλίζοντας το δεύτερο του τίτλο. Η προηγούμενη χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται σε κυκλικές πίστες και αγώνες ράλι, ενώ φέτος επέστρεψε στο Rallycross και αγωνίστηκε ήδη σε τρείς αγώνες.

Οδήγησε στους τρείς πρώτους αγώνες του RallyX Nordic series με την ομάδα του την Kristoffersson Motorsport Volkswagen Polo, ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί και ο Νορβηγός Sondre Envjen στο EuroRX Supercar αυτή τη σεζόν, και κέρδισε δυο από τους τρείς αγώνες με τον ένα εξ αυτών να είναι στο Holjes. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τρέξει σαν ιδιωτική συμμετοχή με την ονομασία Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, πίσω από τιμόνι του εργοστασιακού Polo GTI, υποστηριζόμενος από την Kristoffersson Motorsport Volkswagen Polo.

«Στοχεύω το τρίτο χρυσό μετάλλιο και έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να παλέψουμε για τον τίτλο. Είναι μεγάλη η διαφορά από τότε που αγωνίστηκα με την PSRX Volkswagen Sweden (2017-2018) και έτσι δε μπορούμε να τα αντισταθμίσουμε όλα, όμως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδώσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Χρειάστηκα μόνο μερικούς γύρους στην πίστα για να έχω τη σωστή αίσθηση ξανά όταν ξεκινήσαμε την προηγούμενη βδομάδα στο Strangnas της Σουηδίας. Η συμμετοχή μου στους αγώνες του RallyX Nordic ήταν πολύ σημαντική καθώς θα με βοηθήσει να είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η οδήγηση μου έγινε καλύτερη το δεύτερο Σαββατοκύριακο στην Arvika εν σύγκρισή με το Holjes και κάνοντας αυτούς τους αγώνες με βοήθησε να αποδώσω καλύτερα στη Strangnas. Η επερχόμενη σεζόν είναι πολύ ξεχωριστή, αφού έχουμε πλέον τεστ για Covid-19, μάσκες προσώπου και καθόλου φίλαθλους στους αγώνες. Το γεγονός ότι θα έχουμε δυο αγώνες τη βδομάδα αυτό από μόνο του πρέπει να σε κρατά σε εγρήγορση από την αρχή,» εξήγησε ο 31χρονος.

Ο Kristoffersson θα πλαισιωθεί στην ομάδα σε τρείς γύρους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν παράλληλα με το Euro RX στην Ευρώπη (Σουηδία, Βέλγιο και Λετονία), από τον πρώην αγωνιζόμενο στο RX2 International Seiries, Evjen, ο οποίος ήταν έβδομος στο περσινό Euro RX.