Wales Rally GB 2019 – SS1: Ο Meeke ξανά ταχύτερος

Ο Kris Meeke (Toyota Yaris), κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στην μεικτής επιφάνειας ειδική που έγινε στην πίστα του Oulton Park το βράδυ της Πέμπτης, η οποία μάλιστα διεξήχθη υπο καταρρακτώδη βροχή.

Ο Βρετανός που ήταν ταχύτερος και στο πρωινό shakedown,ολοκλήρωσε τη μήκους 3.58km διαδρομή 2.1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Thierry Neuville (Hyundai i20). «Ήταν αρκετά ύπουλη διαδρομή. Ήταν σκοτεινά και γλιστρούσε πολύ και με αυτές τις συνθήκες σε μια πίστα ήταν σα να οδηγούσα σε πάγο. Δεν υπάρχουν βαθμοί σήμερα οπόταν θα προσπαθήσω να έχω ένα καλό Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο Meeke.

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση το απόγευμα στο Liverpool, άνοιξε και επίσημα η αυλαία για το 12o γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ο οποίος φάνταζε σαν παραμύθι για τον Peter Solberg. Ο Πρωταθλητής του 2003 και τέσσερις φορές νικητής του αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία, κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα με το Volkswagen Polo, πριν τον περάσουν οι Meeke και Neuville.

Ο 44χρονος Νορβηγός ολοκλήρωσε 3.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο και 0.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sébastien Ogier (Citoren C3). Ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο i20 και ο Esapekka Lappi με το Citroen C3, συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Όσον αφορά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ott Tanak (Toyota Yaris), ο Εσθονός ολοκλήρωσε στην 12η θέση, εννέα δευτερόλεπτα πίσω από τον Meeke. «Η μηχανή έσβησε. Δεν είχα φώτα και έχασα εντελώς τη στροφή», εξήγησε ο Tanak.

Αποτελέσματα SS1

1 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) 2m47.4s
2 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.1s
3 Petter Solberg/Phil Mills (Volkswagen Polo GTI R5) +3.3s
4 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +3.8s
5 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +4.1s
6 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +4.7s
7 Matt Edwards/Mark Glennerster (Hyundai i20 R5) +5.4s
8 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +5.7s
9 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5 Evo) +5.8s
10 Kajetan Kajetanowicz/Maciek Szczepaniak (Hyundai i20 Coupe WRC) +6.1s
13 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +8.8s