Wales Rally GB 2019 – Shakedown: Ο Kris Meeke πέτυχε τον καλύτερο χρόνο

Τις προθέσεις του ενόψει του αγώνα της πατρίδας του έδειξε νωρίτερα σήμερα ο Kris Meeke (Toyota Yaris), καθώς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρωινό shakedown.

Ο Βρετανός στη μήκους 4.90km γλιστερή διαδρομή στο Gwydir, ήταν ταχύτερος πέραν του ενός δευτερολέπτου από τον ανταγωνισμό, με τους επόμενους πέντε οδηγούς να χωρίζονται από μόλις τρία δέκατα.

Πέραν από τον Meeke, ακόμα ένας Βρετανός θα επιδιώξει ένα καλό αποτέλεσμα στην πατρίδα του. Ο Elfyn Evans (Ford Fiesta), ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία τριών αγώνων λόγω τραυματισμού στην πλάτη, έγραψε ιδιο χρόνο με τους Esapekka Lappi και Sebastien Ogier. Όσον αφορά τον Meeke, ο οδηγός της TOYOTA GAZOO Racing σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο στη δεύτερη του προσπάθεια.

«Ήταν ότι έπρεπε για να ξυπνήσουμε», ανέφερε ο Meeke. «κάναμε δοκιμές εδώ πριν από 10 μέρες με θερμοκρασία 22οC και είχαμε προβλήματα με τη σκόνη. Γνωρίζουμε όμως ότι θα συναντήσουμε εντελώς διαφορετικές συνθήκες στον αγώνα. Ήταν πολύ ωραίο που επιβεβαιώσαμε τις σωστές ρυθμίσεις στο shakedown σήμερα το πρωί. Αν έχεις καλή αίσθηση και αυτοπεποίθηση σε αυτές τις γλιστερές και ύπουλες συνθήκες, σίγουρα θα πάει καλά και ο αγώνας, ο οποίος προβλέπετε να είναι βρεγμένος».

Πίσω από τον τέταρτο Ogier ολοκλήρωσαν οι Teemeu Suninen (Ford Fiesta), Thierry Neuville (Hyundai i20), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) και Ott Tanak (Toyota Yaris).

Αποτελέσματα Shakedown
1. Kris MEEKE Toyota Yaris 2min 54.1sec
=2. Esapekka LAPPI Citroën C3 +1.1sec
=2. Elfyn EVANS Ford Fiesta +1.1sec
=2. Sébastien OGIER Citroën C3 +1.1sec
5. Teemu SUNINEN Ford Fiesta +1.2sec
6. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 +1.4sec
7. Jari-Matti LATVALA Toyota Yaris +1.9sec
8. Ott TANAK Toyota Yaris +2.3sec
9. Craig BREEN Hyundai i20 +2.7sec
10. Andreas MIKKELSEN Hyundai i20 +3.1sec