Volkswagen Polo R5: Απόλυτα επιτυχημένες οι δοκιμές στο χιόνι

Οι δοκιμές στο χιόνι για το νέο Volkswagen Polo R5 που έγιναν στη Σουηδία στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Το αυτοκίνητο δοκίμασαν τρείς πρωταθλητές ράλι. Πρόκειται για τους Petter Solberg (Πρωταθλητής WRC 2003), Marcus Gronholm (πρωταθλητής WRC 2000, 2002) και Pontus Tidemand (πρωταθλητής Junior 2013 και WRC2 2017).

Το τετραήμερο τεστ έλαβε χώρα στη Σουηδική πόλη Kall και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν στους -15 βαθμούς υπο το μηδέν. Η τεσσάρων χιλιομέτρων διαδρομή ήταν καλυμμένη από χιόνι και πάγο και έτσι οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το 272 -hp Polo GTI R5, το οποίο έδειξε εξαιρετική αξιοπιστία.

SWEDEN 2018-01-26: Petter Solberg testing for WRC 2, Sweden.

«Ήταν φανταστική η επιστροφή πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου ράλι και είμαι χαρούμενος που βοήθησα την Volkswagen», είπε ο Solberg, ο οποίος τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με τη δική του ομάδα, την PSRX Volkswagen Team Sweden.

«Πραγματικά ήταν μια πολύ καλή μέρα. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι τόσο απολαυστική που δεν ήθελα να κατέβω. Καλύψαμε 300 χιλιόμετρα σε μια μέρα και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχω συνηθίσει τρέχοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Χρησιμοποίησα όλες μου τις γνώσεις και εμπειρία από τους αγώνες ράλι ούτως ώστε να βοηθήσω την ομάδα να κάνει μικρές αλλαγές στο αυτοκίνητο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα για τη δουλειά που κάνουν και επίσης στην Veronica Engan που ήταν στη θέση του συνοδηγού.»