Rallye Monte Carlo-WRC2: Ο Kopecky γιόρτασε τα γενέθλια με νίκη

Οι περισσότεροι οδηγοί αγώνων ράλι δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν καλύτερη μέρα γενεθλίων συνδυασμένη με νίκη στον αγώνα του Monte Carlo.  Ο λόγος βέβαια για τον πέντε φορές πρωταθλητή Τσεχίας και νικητή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρωτάθλημα Ασίας-Ειρηνικού Jan Kopecky. Ο Τσέχος πραγματοποίησε αυτό το όνειρο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας σε αγώνες και εφτά παρουσίες στον πιο φημισμένο αγώνα ράλι, το Monte Carlo, κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία WRC2.

Οι Kopecky-Dresler έτρεξαν στο Monte Carlo πέρυσι μετά από απουσία έξι χρόνων και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση πίσω από τον ομοσταυλό τους Andreas Mikkelsen. Φέτος ήταν το μοναδικό πλήρωμα το οποίο είχε υποστήριξη από την εργοστασιακή Skoda και η πίεση για διάκριση ήταν μεγάλη.

Το πλήρωμα ξεκίνησε προσεκτικά τον αγώνα κλείνοντας την πρώτη μέρα μετά από δυο νυχτερινές ειδικές στη δεύτερη θέση 19.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Eric Camilli.

Την Παρασκευή κέρδισε την τέταρτη ειδική του αγώνα και με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης στην κατηγορία WRC2. Σταδιακά αύξανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους και σε συνδυασμό με την αποχώρηση των κυριότερων του αντιπάλων, Teemu Sininen και Eric Camilli ολοκλήρωσε τη μέρα με προβάδισμα πέραν των 8 λεπτών από το δεύτερο Guillaume de Mevius.

 

Το Σάββατο δεν χρειάστηκε να πιέσουν, αφού οι συνθήκες στις ειδικές εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνες, καθώς εκτός από χιόνι στο δρόμο υπήρχε και λάσπη από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Ο Kopecky χρησιμοποίησε όλη του την εμπειρία και την Κυριακή υπο τις ίδιες συνθήκες κατάφερε να παραμείνει πρώτος γενικής και ανήμερα των 36ων γενεθλίων του πήρε το καλύτερο δώρο, τη νίκη στον πιο διάσημο αγώνα ράλι, το Monte Carlo.

2018 Rallye Monte Carlo – WRC2 Final Results:
1. Kopecký / Dresler (CZE/CZE) ŠKODA FABIA R5 4:35:38.5 hrs
2. de Mevius / Louka (BEL/BEL) Peugeot 208 T16 +14:46.1 min
3. Sciessere / Zanella (ITA/ITA) Citroën DS3 R5 +22:47.7 min
4. Suninen / Markkula (FIN/FIN) Ford Fiesta R5 +33:31.1 min