Vodafone Rally de Portugal – Shakedown: Στην κορυφή ο Evans

Ο πρώτος χωμάτινος αγώνας της φετινής σεζόν στο WRC ξεκίνησε σήμερα με το shakedown του Vodafone Rally de Portugal και αυτός που σταμάτησε τα χρονόμετρα έχοντας τον καλύτερο χρόνο ήταν ο Elfyn Evans με Toyota GR Yaris, ο οποίος άφησε δεύτερο τον Craig Breen όντας ταχύτερος κατά 0.4 δέκατα του δευτερολέπτου στην μήκους 4,55km ειδική Paredes.

Σήμερα είχε αρκετή ζέστη και σκόνη, συνθήκες οι οποίες αναμένεται να είναι οι ίδιες και στις ειδικές διαδρομές του αγώνα με έδρα το Matosinhos.

Ο ;Elfyn Evans ψάχνει διακαώς ένα καλό αποτέλεσμα μετά το κακό ξεκίνημα της σεζόν στους τρείς πρώτους αγώνες που τον άφησαν ένατο στην βαθμολογία.

«Η οδήγηση των υβριδικών στο χώμα είναι κάτι νέο που πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά», είπε ο Evans. «Είναι εντελώς νέα δεδομένα σε σχέση με τους αγώνες που κάναμε μέχρι τώρα. Όλα είναι παρόμοια με τις δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα και αυτό είναι θετικό. Το πρόγραμμα σήμερα είναι αρκετά σφικτό καθώς μετά το τέλος του shakedown δεν υπήρχε ευκαιρία για να επιστρέψουμε στο σέρβις και να κάνουμε σημαντικές αλλαγές. Μπορώ να δουλέψω μόνο σε μικρά πράγματα αλλά τίποτα σημαντικό».  

Ο Dani Sordo έκανε το ντεμπούτο του φέτος με το Hyundai i20 N και ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη διέλευση. Ο Evans ήταν ταχύτερος στο δεύτερο πέρασμα και μείωσε περεταίρω το χρόνο του στο τρίτο πέρασμα.

Ο Breen με το M-Sport Ford Puma, ολοκλήρωσε δεύτερος τρία δέκατα μπροστά από τον τρίτο Tanak, με τον Thierry Neuville να είναι μόλις ένα δέκατο πιο πίσω.Pierre-Louis Loubet και Dani Sordo συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα shakedown

1. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris 2min 56.1sec
2. Craig BREEN Ford Puma +0.4sec
3. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +0.7sec
4. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N +0.8sec
5. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +1.1sec
6 Dani SORDO Hyundai i20 N +1.2sec
7. Sébastien OGIER Toyota GR Yaris +1.3sec
8. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +1.5sec
9. Gus GREENSMITH Ford Puma +2.0sec
10. Sébastien LOEB Ford Puma +2.4sec