Vodafone Rally de Portugal – Υπερειδική διαδρομή: Προβάδισμα Neuville, 1-2 η Hyundai

Με νικητή τον Thierry Neuville (Hyundai i20 N) ολοκληρώθηκε η υπερειδική διαδρομή που έγινε στους δρόμους της πόλης Cimbra και ήταν η εναρκτήρια του Vodafone Rally de Portugal.

Ο Βέλγος στην ασφάλτινη διαδρομή μήκους 2,82 χιλιομέτρων που γύρω από τις όχθες του ποταμού Mondego, σταμάτησε τα ρολόγια 6 δέκατα γρηγορότερα από τον ομόσταυλό του στην Hyundai, Ott Tänak.

Ο Neuville οδήγησε θεαματικά στις κλειστές φουρκέτες προς ικανοποίηση των θεατών, ενώ η υπερειδική ήταν ουσιαστικά ένα ζέσταμα αφού ακολουθούν τρείς μέρες ζέστης και σκόνης στους χωματόδρομους βόρεια και στο κέντρο της Πορτογαλίας. «Ήταν πολύ ωραία η εναρκτήρια διαδρομή», ανέφερε ο Neuville. «Ήταν αρκετά δύσκολο αλλά παράλληλα πολύ καλό που ξαναείδαμε τόσο κόσμο μετά από τρία χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας αυτό το Σαββατοκύριακο».

Οι τρείς πρώτοι είχαν διαφορά 1,4 δευτερολέπτων, με τον Craig Breen (M-Sport Ford Puma) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του Gus Greensmith. Ο Sebastien Ogier μετά την πρεμιέρα επέστρεψε στο μπάκετ του Toyota GR Yaris ολοκληρώνοντας πέμπτος με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Takamoto Katsuta, Sébastien Loeb, Elfyn Evans και Adrien Fourmaux συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Τα δεδομένα δυσκολεύουν την Παρασκευή το πρωί, όταν τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε τρείς ειδικές κοντά στο Arganil, ενώ μετά την αλλαγή ελαστικών οι τρείς ειδικές θα επαναληφθούν το απόγευμα. Μια ειδική στο Mortágua και ακόμα μια με τα αυτοκίνητα δίπλα δίπλα στην πίστα rallycross της Lousada ολοκληρώνουν την ημέρα.

Με το σέρβις να μην επιτρέπεται έως ότου οι διαγωνιζόμενοι επιστρέψουν στο Matoshinos το βράδυ, εκτός από τις κύριες επισκευές από τα πληρώματα που χρησιμοποιούν εργαλεία που φέρουν στα αυτοκίνητα τους, σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος στα 122 αγωνιστικά χιλιόμετρα της μέρας τότε θα δεδομένα δυσκολεύουν και πολύτιμος χρόνος μπορεί να χαθεί.