Vodafone Rally de Portugal – Shakedown: Ο Sordo τον ταχύτερο χρόνο

Ο Dani Sordo ήταν ο ταχύτερος στο shakedown του Vodafone Rally de Portugal σήμερα το πρωί, παρόλο που ήταν η πρώτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA μετά απο σχεδόν έξι μήνες.

Ο Ισπανός, που επέστρεψε στη δράση για πρώτη φορά μετά το FORUM8 Rally Japan τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξε ότι έχει την ταχύτητα στο 190ο ράλι του WRC. Πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N 1-2-3 στο shakedown του Baltar, κέρδισε οριακά τους ομόσταβους του Ott Tänak και Thierry Neuville με 0,5 δευτερόλεπτα και 0,9 δευτερόλεπτα διαφορά αντίστοιχα.

Ο Sordo είχε τον καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο και προτελευταίο του πέρασμα μέσω της 4,61 χλμ διαδρομής. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanperä έδειξε αρχικά ταχύς με το Toyota GR Yaris, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει νωρίς στο σέρβις στο Matosinhos λόγω ενός προβλήματος με τη μονάδα υβριδικού.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο αυτοκίνητο, ειδικά στην Πορτογαλία», είπε ο Sordo πριν από την έναρξη του πέμπτου γύρου της σεζόν. «Είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας για όλους – τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές. Ο απώτερος στόχος στο μυαλό μου είναι η νίκη, αλλά ελπίζω να διεκδικήσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από το Σαββατοκύριακο για την ομάδα».

Ο Sébastien Ogier με το δεύτερο Toyota τερμάτισε μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Tänak στην τέταρτη θέση. Ο Γάλλος ξεπέρασε τον οδηγό της M-Sport Ford Adrien Fourmaux κατά 0,1 δευτερόλεπτο και είναι αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει αφού έφυγε από το δρόμο στην προηγούμενη συμμετοχή του στην Πορτογαλία το 2022.

Οι οδηγοί της Toyota Takamoto Katsuta και Ellyn Evans κατέκτησαν την έκτη και την έβδομη θέση μπροστά από τον Rovanperä. Η ένατη θέση πήγε στον Grégoire Munster ενώ ο οδηγός της WRC2, Gus Greensmith, συμπλήρωσε το top 10.

Το ράλι ξεκινά επίσημα αργότερα σήμερα (Πέμπτη) με τα πληρώματα να αγωνίζονται στην υπερειδική διαδρομή Figueira da Foz στην Coimbra.