MERC 2024– Jordan Rally: Δυνατές συμμετοχές στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής

Το φετινό Jordan Rally έχει προσελκύσει 29 εντυπωσιακές συμμετοχές και ανταγωνιστές από οκτώ έθνη. Οι μάχες για τη νίκη θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα διεξαχθούν σε 15 απαιτητικές ειδικές διαδρομές στην κοιλάδα του Ιορδάνη και τις περιοχές της Νεκράς Θάλασσας του Hashemite Kingdome σε αυτό τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής 2024 FIA (MERC) στις 17-18 Μαΐου.

Ο Nasser Saleh Al-Attiyah είναι 19 φορές περιφερειακός πρωταθλητής ράλι και ο Καταρινός ηγείται μιας συμμετοχής που περιλαμβάνει επτά αυτοκίνητα Rally2, 10 τρέχουν στην κατηγορία NR4, ένας στην Rally5 και η υπόλοιπη λίστα αποτελείται από Ιορδανικά πληρώματα που αγωνίζονται για τους βαθμούς του εθνικού πρωταθλήματος. Ο αγωνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του H.R.H. Πρίγκιπα Feisal Al-Hussein, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος της Jordan Motorsport.

Ο Al-Attiyah, ο οποίος θα κυνηγήσει μια εκπληκτική 16η νίκη στην Ιορδανία, αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από τον Abdullah Al-Rawahi του Ομάν, τον νικητή του περσινού Ράλι Ιορδανίας με τον οποίο μοιράστηκε το πρωτάθλημα οδηγών MERC της περασμένης σεζόν. Ο Al-Rawahi υπερασπίζετε επίσης τον τίτλο του πρωταθλητή Ιορδανίας.

Και οι δύο οδηγοί συμμετέχουν με Škoda Fabia RS Rally2 με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στην κορυφαία κατηγορία να προέρχεται από δυο Škoda που υποστηρίζονται από την QMMF, με οδηγούς τον Abdulaziz Al-Kuwari και τον Khalid Al-Suwaidi, τον τοπικό οδηγό Bader Al-Fayez, τον βετεράνο του Κατάρ Nasser Khalifa Al -Atya, ενώ ο Denis Krotov θα είναι πίσω από το τιμόνι ενός Fabia Rally2 Evo της SRT. Ο τελευταίος κάνει μια αιφνιδιαστική αλλαγή από τον κόσμο των ράλι cross-country για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο MERC για πρώτη φορά.

Οι Ιορδανοί κυριαρχούν στην κατηγορία NR4 με τον Issa Abu Jamous να ηγείται μιας εντυπωσιακής σύνθεσης τοπικών οδηγών, που περιλαμβάνουν τους Ameer Nassif, Shadi Shaban, Shaker Jweihan, Husam Salem, Ihab Al-Shorafa και Fadi Dahshan σε έναν στόλο με Mitsubishi Lancer Evolution μαζί με τον Παλαιστίνιο Hamada Odeh.

Η λίστα των 10 οδηγών συμπληρώνεται από τον Λιβάνιο Ahmad Khaled και τον οδηγό από το Ομάν Zakariya Al-Aamri στο μοναδικό Subaru Impreza στη λίστα NR4. Ο Shadi Al-Fakih οδηγεί ένα Renault Clio και είναι το μοναδικό στην Rally5. Άλλα πέντε Ιορδανικά πληρώματα θα αγωνιστούν στην Μ2 με στόχο τους βαθμούς του τοπικού πρωταθλήματος.

Θα εκκινούν μετά τους οδηγούς που αγωνίζονται στο MERC και θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή κατάταξη. Οι οδηγοί είναι οι Salamah Al-Gammaz και Feisal Al-Gammaz με δυο παλαιότερα Mitsubishi Evolution και οι Asem Aref, Amjad Al-Shaikh και Bader Al-Helalat σε τρία Subaru Impreza.

Η λίστα συμμετοχών συμπληρώνεται από έξι Ιορδανικά και Παλαιστινιακά πληρώματα που εκκινούν στο πίσω μέρος. Hashem Kalbouneh (Black Iris), Al-Hassan Khatib (Toyota FJ), Adnan Tiaha (Mitsubishi Pajero), Hassan Al-Keid (BMW Οι Buggy), Juma Ferwan (Nissan Navarra) και Mahmoud Al-Jabbarin (Hyundai Buggy) συμπληρώνουν τη λίστα του group 2.

Υπό τον νέο Clerk of the Course Loai Marei και τον αναπληρωτή του Khaled Zakariya, η Jordan Motorsport έχει επιλέξει 15 ειδικές διαδρομές μήκους 223,96 αγωνιστικών χιλιομέτρω σε μια διαδρομή 532,39 km.Ο φετινός αγώνας υποστηρίζεται από τους Zain Jordan, Guarantee Travel Group, Hala και Bliss FM.