VODAFONE Rally de Portugal 2019 – Μέρα 2η: Δράμα με τον Tanak οριακά μπροστά

Το τέλος της δεύτερης ημέρας βρίσκει τον Ott Tanak επικεφαλής με τους Kris Meeke και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
Αρκετές διαφορές στις επιλογές ελαστικών έκαναν οι οδηγοί για το δεύτερο πέρασμα των ειδικών του Σαββάτου με τους Lappi, Latvala, Meeke, Tanak, Neuville, Loeb να επιλέγουν 5 σκληρά ελαστικά, ο Ogier 4 σκληρά και 2 μεσαία, ο Sordo 3 σκληρά και 3 μεσαία και οι Suninen, Evans και Greensmith 3 μεσαία και 2 σκληρά ελαστικά της Michelin.

Ο Ott Tanak είχε προβλήματα και το απόγευμα καθώς στο τέλος της πρώτης ειδικής δήλωσε ότι αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα με, τον εμπρός δεξιά αποσβεστήρα, όπως ο Latvala. Παρά το πρόβλημα, κέρδισε την πρώτη ειδική του loop. Ωστόσο,ο Εσθονός δεν έχασε αρκετό χρόνο. Το πρόβλημα στον αποσβεστήρα του κόστισε αρκετά στην τελευταία ειδική, όπου είδε την διαφορά που είχε χτίσει να γκρεμίζεται.

Πλέον ο Kris Meeke δεν δίνει μάχη με τους teammate του αλλά μάχεται και με τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier, που θέλουν και οι δύο να τερματίσουν στο βάθρο. Ο Βέλγος κατάφερε να ανοίξει την διαφορά του από τον Ogier στα 11.8 δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός είχε πρόβλημα με το χειρόφρενο του Yaris WRC στην τελευταία ειδική και έχασε μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Teemu Sunien έχανε χρόνο σε κάθε ειδική από τον Esapakke Lappi, με την μεταξύ τους διαφορά να ανοίγει αρκετά πριν την τελευταία ημέρα. Ο Φινλανδός της M-Sport

Ο Elfyn Evans ήταν ο πρώτος που εκκινούσε τις ειδικές το απόγευμα, έτσι είχε δύσκολο έργο. Επιπλέον έχασε μερικά δευτερόλεπτα όταν είχε τετακέ. Πλέον, με τις εγκαταλείψεις ο Ουαλός έχει καταφέρει να ανέβει στην 6η θέση της κατάταξης.

Στην 8η και 9η θέση βρίσκονται τα δύο πληρώματα της Skoda, που βρίσκονται στις θέσεις 1 και 2 της κατηγορίας WRC2 Pro, Kalle Rovanpera και Jan Kopecky, με την δεκάδα να συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala, παρά την εγκατάλειψη του.

Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε την ημέρα του ο Sebastien Loeb, ενώ ο Dani Sordo είχε κλατάρισμα πίσω δεξιά στην τελευταία ειδική.

Ο Gus Greensmith έχασε ακόμα λίγο έδαφος από τους μπροστά οδηγούς, αφού στην δεύτερη ειδική του loop είχε κλατάρισμα εμπρός δεξιά. Ο Βρετανός περίπου στο 6ο χιλιόμετρο της τελευταίας ειδικής της ημέρας είχε έξοδο και κόλλησε σε ένα χαντάκι.

Πηγή:totalracing.gr