Psaltis Eneos Palm Trees Rally 2019: Ξεκίνησε ο δεύτερος ταχύτατος αγώνας του ημερολογίου

Από την πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες ξεκίνησε ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι by PsaltiS ENEOS, το Σάββατο 1η Ιουνίου.


Η πρώτη μέρα περιλάμβανε δυο ειδικές διαδρομές μήκους 40 αγωνιστικών χιλιομέτρων με κύριο χαρακτηριστικό τη δεύτερη, η οποία θα διεξαγόταν το βράδυ. Το πρώτο σκέλος του αγώνα έμελλε όμως να μην ολοκληρωθεί καθώς οι διοργανωτές διέκοψαν τη δεύτερη ειδική για λόγους ασφαλείας, αφού η άπνοια που υπήρχε στην ατμόσφαιρα κρατούσε τη σκόνη στις ειδικές, μειώνοντας αισθητά την όραση των οδηγών, κάτι που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές.


Στο αγωνιστικό μέρος, η απουσία για ακόμα ένα αγώνα των Petrolina ENI Racing Team Αλέξανδρου Τσουλόφτα, παρά το γεγονός ότι είχε συμμετοχή, καθιστά αυτόματα το πλήρωμα των Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου φαβορί για τη νίκη.
Οι τελευταίοι έκαναν την καλύτερη αρχή από όλους καθώς κέρδισαν την πρώτη ειδική αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα 52 δευτερολέπτων. Πολύ κλειστή είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση όπου τη διεκδικούν τρία πληρώματα.


Οι Petrolina ENI Racing Team Δημσοθένους/Παύλου κατάφεραν να γράψουν το δεύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική, με τους Παντελή/Χριστοδούλου να είναι τρίτοι με διαφορά μόλις εφτά δέκατα του δευτερολέπτου. Οι Ζήνωνος/Χριστοφή είναι τέταρτοι με διαφορά έξι δευτερολέπτων από τους δυο προπορευόμενους και την Κυριακή στις έξι ειδικές της μέρας τα πάντα μπορούν να συμβούν.


Στην πέμπτη θέση, δυο δευτερόλεπτα πίσω από τους Ζήνωνος/Χριστοφή είναι οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου, με τους Γιάγκου/Κυριάκου, Κώστα και Πέτρο Λαό, να συμπληρώνουν την πρώτη επτάδα. Οι MOUKIS/Χούτρης είναι όγδοοι και παράλληλα πρώτοι στην κατηγορία RCS2.


Ταχύτεροι δικίνιτοι μέχρι στιγμής είναι οι Παντελή/Νικολαΐδης οι οποίοι προηγούνται και στην κατηγορία RCS1. Δεύτεροι στη δικήνητη κατηγορία είναι οι Μανώλη/Ευριπίδου η οποίοι προηγούνται παράλληλα και στην κατηγορία RC3. Τρίτοι και δεύτεροι στην κατηγορία RC3 είναι οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος, ενώ στην κατηγορία RC4 αυτοί που προηγούνται είναι οι Τελεβάντος/Σταύρου.


Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε την Κυριακή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένετε να ανεβεί στη ράμπα τερματισμού η οποία είναι στην πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες, στις πέντε το απόγευμα.

Itinerary Larnaca 2019