Tulip Rally 2022 – Μέρα 1η: Ασυναγώνιστοι οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Το Tulip Rally πήρε σήμερα το μεσημέρι εκκίνηση, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, την AG AUTOS & PARTS Κοτσιάτης και την HONDA GALATARIOTIS Μαρκί.

Οι μάχες που όλοι ανέμεναν έγιναν, προς τέρψη των φιλάθλων που πήγαν στις ειδικές, με τους περσινούς πρωταθλητές Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου να αποκτούν από το πρώτο σκέλος προβάδισμα νίκης.

Το δίδυμο στο μπάκετ του VW POLO GTI R5 ήταν ασυναγώνιστο στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές καταφέρνοντας να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο σε όλες και να βλέπουν αφ΄υψηλού τους αντιπάλους τους.

Οι μόνοι που μπόρεσαν σχετικά να κρατηθούν κοντά τους ήταν οι Petrolina Racing Team/DC MOTORSPORTS Δημοσθένους/Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5, οι οποίοι όμως μετά το τέλος της τέταρτη ειδικής εγκατέλειψαν στην απλή διαδρομή καθώς το Fabia έσβησε και δεν ξεκίνησε ποτέ.

Αυτή η εξέλιξη ευνόησε τους Παντελή/Λαό με το Citroen DS3 R5. Παρόλο που έκαναν το χειρότερο ξεκίνημα μεταξύ των αυτοκινήτων R5, εντούτοις στη συνέχεα ανέβασαν ρυθμό και είναι δεύτεροι γενικής.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί και βρίσκονται τρίτοι γενικής. Είναι 11 δευτερόλεπτα από την δεύτερη θέση και αύριο θα επιδιώξουν να καλύψουν αυτή την διαφορά.

Στην τέταρτη θέση και 1.3 δευτερόλεπτα από τους Γιάγκου/Νικολάου είναι οι Ζήνωνος/Χριστοφή (Citroen DS3 R5) και η Κυριακή αναμένεται συναρπαστική αφού οι μικρές αποστάσεις επιτρέπουν στα πληρώματα να πιέσουν για κάτι περισσότερο.

Από την στιγμή που το “εννιάρι” δούλεψε στο 100% οι Γιαννούρη/Χρυσοστόμου έδειξαν την ταχύτητα τους. Όντας πολύ γρήγοροι σε όλες τις ειδικές, ήταν ταχύτεροι από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας RC2 και δίκαια βρίσκονται στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην RC2.

Οι SHOCKSLAB Πολυκάρπου/Κ. Σιάλος ήταν για ακόμα μια φορά απολαυστικοί. Το πλήρωμα έθελξε με την απόδοση του συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Πήραν το μάξιμουμ από το Peugeot208 Rally4 και προς το παρόν είναι έκτοι γενικής και πρώτοι στην δικίνητη κατηγορία.

Οι πρωτοπόροι στην βαθμολογία της RC2 Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους μεταξύ των αυτοκινήτων της RC2, είναι εντός στόχων και μέχρι στιγμής είναι έβδομοι γενικής και δεύτεροι στην RC2.

Ακόμα ένα πλήρωμα που ήταν θεαματικό με πολύ καλούς χρόνους είναι οι Τιμοθέου/Π.Σιάλος με το Peugeot 208 Rally4. Πλασαρίστηκαν ανάμεσα στα τετρακίνητα αυτοκίνητα αφού σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ταχύτεροι από πολλούς και είναι όγδοοι γενικής και δεύτεροι στην δικίνητη κατηγορία.

Στην ένατη θέση γενικής βρίσκονται οι Πέτρου/Γεωργίου με το Mitsubishi Lancer Evo VII. Το πλήρωμα ίσως θα μπορούσε να είναι ψηλότερα στην γενική κατάταξη, όμως ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική HONDA GALATARIOTIS Μαρκί τους ανάγκασε να χάσουν αρκετά δευτερόλεπτα. Ακόμα όμως και με αυτή την ατυχία εξακολουθούν να είναι πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Παφίτης/Γραμμένος με Mitsubishi Lancer Evo IX. Ακολουθούν στην 11η θέση οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού (Subaru Impreza) και στην 12η οι Κωνσταντίνου/Νικολάου (Mitsubishi Evo III), οι οποίοι παράλληλα είναι στη δεύτερη θέση της RCS2.

Οι Ρούσου/Γιαννακού με το νέο Ford Fiesta Rally3 κάνουν αγώνα εξοικείωσης και είναι 13οι γενικής, με τους Αντωνίου/Πιερής (Mitsubishi Lancer Evo X R4)  να βρίσκονται 14οι.

Στην 15η θέση βρίσκονται οι Μανώλη/Ευριπίδου με Honda Civic και ακολουθούν οι Έλληνας/Μιχαήλ (Ford Fiesta DYTKO) οι οποίοι προηγούνται και στην κατηγορία RCL1. Οι Τσιάκκας/Παπανδρέου (Peugeot 208 R2) είναι 17οι και σε απόσταση βολής από τους προπορευόμενους, αφού η διαφορά είναι μόλις στα δυο δευτερόλεπτα.

Οι Θεοφάνους/Κωνσταντίνου με το Peugeot 106 S16 ακολουθούν στην 18η θέση, ενώ παράλληλα είναι πρώτοι στην κατηγορία RCS1, με τους Ανδρέου/Νικολαΐδη (Peugeot 208 Rally4) να είναι 19οι.

Αθόρυβα αλλά μεθοδικά, οι Σκορδής/Χρυσάνθου με το Ford Fiesta είναι στην 20η θέση αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι προηγούνται στην κατηγορία RC5.

 

Στην 21η θέση και δεύτεροι στην RCS1 είναι οι Τανούσης/Γεωργίου (Toyota Yaris), και ακολουθούν στην 22η οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta), οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές με μηχανικό πρόβλημα.

Σταύρου/Η. Πιερή (Suzuki Swift) είναι στην 23η θέση, με τους Παντελή Χ./Νέστωρος (Honda Civic), να επανεκτιμούν αύριο υπο καθεστώς Rally2.

Ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές περιλαμβάνει η Κυριακή, τις G. KOUTSOULLIS & SONS LTD Γέρι και OJO SYNGLASSES Τσέρι, με τον τερματισμό να πραγματοποιείται στις τρεις απέναντι από το αρχηγείο αστυνομίας.

b74dc7d7-0249-4b19-a23d-3d43487e337d_Tulip Rally 2022 – Provisional Results Leg 1

 

Itinerary Tulip Rally 2022v4