2022 Drift Kings International Σέρρες -Μέρα 1η Μεγάλη μέρα για την Κύπρο με Σταύρο Γρίλλη και Σίμο Τίκκη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου με εξαιρετική επιτυχία η πρώτη μέρα του μεγάλου τελικού του Drift Kings στις Σέρρες με δύο δικούς μας οδηγούς να κατακτούν τις δυο πρώτες θέσεις.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 8:00 με τον τεχνικό έλεγχο των αγωνιστικών και στις 9:00 έγινε η ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές του αγώνα. Στις 10:00 άρχισε η προθέρμανση όπου οι όλοι οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον σχεδιασμό προσπαθώντας να κάνουν αυτά που ζήτησαν οι κριτές του αγώνα.  Στις 14:30 έγινε ακόμη μια ενημέρωση από τους κριτές με την μέρα να κορυφώνεται με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο δικός μας Σταύρος Γρίλλης κατάφερε να πάρει την υψηλότερη βαθμολογία (93,75) και ταχύτητα εισόδου στα 130 χιλιόμετρα, με τον νεαρό να είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών.

Δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία (91,00) για ακόμη ένα δικό μας οδηγό τον Σίμο Τίκκη, ο οποίος είχε και την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου από όλους στα 151 χιλιόμετρα.  Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορούμε να θεωρήσουμε έκπληξη αφού με το καινούργιο του αγωνιστικό έδειξε την φετινή χρονιά ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Σπονδυλίδης με 86,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 138 χιλιόμετρα.

Ο περσινός μας πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου κατάφερα να επιδιορθώσει το αγωνιστικό του μετά το ατύχημα που είχε στην Νιγρήτα. Δυσκολεύτηκε να τα βρει αλλά προς το τέλος έδειξε την ποιότητα του κατακτώντας την 6η θέση με 82,75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 139 χιλιόμετρα και περιμένουμε την αυριανή μέρα με διπλή βαθμολογία στον αγώνα να κάνει το θαύμα και να κατακτήσει νίκη και πρωτάθλημα.

Στην επόμενη θέση με 81,75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου βρίσκουμε τον Δαύιδ Δαύιδ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με μηχανικά προβλήματα αλλά κατάφερε με ένα μόνο πέρασμα να κατακτήσει την 7η θέση.

Στην 14η θέση βρίσκουμε τον Κυριάκο Μάριου Τσόδα ο οποίος τα βρήκε σκούρα με τον σχεδιασμό. Προσπάθησε και προς το τέλος κατάφερε να προσαρμοστεί με τη διαδρομή και αναμένουμε να τον δούμε ακόμη καλύτερο την αυριανή μέρα, αφού η ποιότητα του είναι δεδομένη.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Παναγιώτης Νικολάου ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογία έχοντας δύο μηδενικά περάσματα, ο Άντρος Αντωνίου ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πέρασμα έχοντας δύο εξόδους στην Κ5.

Τέλος ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου είχε εξαιρετικά περάσματα κατά την διάρκεια την σημερινής μέρας αλλά όταν ξεκίνησε η διαδικασία των βαθμολογημένων η τύχη του γύρισε την πλάτη αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πέρασμα μένοντας ουσιαστικά εκτός.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την αυριανή μέρα με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.