Trial Rally Sprint by Psaltis ENEOS: Σάββα-Παπανδρέου οι νικητές

Το πρώτο Trial Rally Sprint της φετινής χρονιάς έφτασε στο τέλος και νικητές αναδείχθηκαν οι Σάββας Σάββα/Μαρία Παπαντρέου.

Το Trial Rally Sprint διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και σε αυτό έλαβαν μέρος 31 πληρώματα. Ο αγώνας δεν προσμετρούσε σε κάποιο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για πληρώματα που δεν αγωνίζονται σε κάποιο πρωτάθλημα, αλλά και σε οδηγούς/συνοδηγούς που ακολουθούν είτε πρωτάθλημα ράλι είτε ταχύτητας, να αγωνιστούν ελεύθερα και χωρίς το άγχος των βαθμών.

Το χωριό Χοιροκοιτία ήταν αυτό που φιλοξένησε τον αγώνα και η διαδρομή που επιλέγηκε ήταν η Καλαβασός, της οποίας το οδόστρωμα είναι μεικτής επιφάνειας, άσφαλτο/χώμα.

Στα Trial Rally Sprint νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα αθροίσει το μικρότερο χρόνο από τις τρείς διελεύσεις της διαδρομής. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε σήμερα αφού πραγματοποιήθηκαν μόνο δυο περάσματα με το τρίτο να αναβάλλεται λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Σάββα/Παπαντρέου ήρθαν στον αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo IX με στόχο να πρωταγωνιστήσουν και το κατάφεραν περίφημα.

Στο πρώτο πέρασμα έγραψαν τον τέταρτο χρόνο όμως στο δεύτερο όντας οι ταχύτεροι όλων ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα και αναδείχθηκαν πρώτοι, αποτέλεσμα το οποίο έμελλε να τους δώσει και τη νίκη.

Οι Σταύρος Σταύρου/Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου, στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VII ήταν ανταγωνιστικοί και κατάφεραν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση γενικής. Στην πρώτη διέλευση σημείωσαν τον τρίτο χρόνο, ενώ στη δεύτερη τον βελτίωσαν κατά πέντε δευτερόλεπτα, εξέλιξη που τους έφερε στο βάθρο.

Τρίτοι γενικής τερμάτισαν οι Κώστας Ζήνωνος/Γιάννος Καλλής. Ο Ζήνωνος σε αυτό τον αγώνα έτρεξε με Mitsubishi Lancer Evo X και με τον Καλλή στο πλάι του κατάφεραν να είναι από τους διακριθέντες στον αγώνα.

Δυνατό ρυθμό είχαν οι Κώστας Νικηφόρου/Πρόδρομος Χρυσάνθου (Subaru Impreza) ειδικότερα στο πρώτο πέρασμα, όπου ήταν και οι ταχύτεροι. Στο δεύτερο δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στον πολύ καλό ρυθμό και έτσι ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση γενικής. Πέραν τούτου, το πλήρωμα κέρδισε και την κατηγορία RCS2 όπου αγωνιζόταν.

Πολύ θεαματικοί ήταν οι Κωνσταντίνος Σιώφερος/Κύρος Γεωργίου με το Mitsubishi Lancer Evo VI. Σημείωσαν αρκετά καλούς χρόνους και πλασαρίστηκαν στην πέμπτη θέση γενικής ενώ τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία RCS 2, όντας δυο δέκατα πιο αργοί από το προπορευόμενο πλήρωμα.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Κυριάκος Κυριάκου/Χρίστος Αριστείδου με Subaru Impreza, οι οποίοι ήταν και πρώτο πλήρωμα στην κατηγορία RC 2.

Ο Δημήτρης Γραμμένος με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου αγωνίστηκαν με το Mitsubishi Lancer Evo III και τερμάτισαν στην έβδομη θέση γενικής.

Οι Γιώργος Παφίτης/Βασίλης Γραμμένος τερμάτισαν στην όγδοη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC 2, με τους Κώστα Μιχαηλίδη/Κυριάκο Δαμιανού (Subaru Impreza) και Σωκράτη Σωκράτους/Ανδρέα Ανδρέου (Subaru impreza) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Μια παλιά καραβάνα των αγώνων ράλι, ο Κίκης Κούτσακος, έδραξε της ευκαιρίας και μπήκε ξανά σε αγωνιστικό, ένα Peugeot 208 R2. Με συνοδηγό τον Στέφανο Κούτσακο έδειξε ότι ακόμα έχει την ταχύτητα και επικράτησαν στη δικίνητη κατηγορία, τερματίζοντας παράλληλα 11οι γενικής, έχοντας και θεαματικά περάσματα.

Τους ακολούθησαν οι Chris Ανδρέου/Κωνσταντίνος Σιάλος με Peugeot 208 Rally4 οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές στην κατηγορία RC 4, ενώ στη γενική ήταν 12οι.

Οι Άγγελος και Ανδρέας Πετρίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX) τερμάτισαν 13οι και 14οι τερμάτισαν οι Alex Rzhevkin/Alex Andreev(Peugeot 208 Rally4).

Ο Γιάγκος Γιάγκου φόρεσε ξανά αγωνιστική στολή και με συνοδηγό τον Ανδρέα Νικολάου έφεραν το Mitsubishi Lancer Evo IX στην 15η θέση, ενώ τους ακολούθησαν στη 16η θέση οι Στέλιος και Παναγιώτης Λαός με Mitsubishi Lancer Evo VI.

Οι Παναγιώτης Μέσιου/Σοφοκλής Μιχαήλ έφεραν το Seat Ibiza στην 17η θέση, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία 2WD S.

Στην 18η θέση ολοκλήρωσαν οι Κλείτος Διομήδους/Ελένιος Νικολάου με Peugeot 306, ενώ παράλληλα κέρδισαν και την κατηγορία RCS 1.

Οι Παναγιώτης Αχιλλέως/Ανδρέας Χαραλάμπους τερμάτισαν με το Suzuki Swift στην 18η θέση, ενώ ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC 5.

Πέτρος και Σωτήρης Λαός συνέχισαν να γράφουν αγωνιστικά χιλιόμετρα αποκομίζοντας εμπειρίες από τους αγώνες. Στο σημερινό Trial Rally Sprint τερμάτισαν 20οι με το Mitsubishi LancerEvo VI.

Στην 21η θέση ολοκλήρωσαν οι Κωνσταντίνος και Στέλιος Ζάκος με Mitsubishi Lancer Evo III,οι οποίοι ήταν και πρώτο μεικτό πλήρωμα και τους ακολούθησαν στην 22η θέση οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μάριος Ζάκος/Χριστόφορος Αδαμίδης (VW Golf). Τη ράμπα του τερματισμού πέρασαν επίσης και οι Ευτύχιος και Ηλιας Τρύφωνος με Toyota Yaris.

Για διάφορους λόγους τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Παναγιώτης Μαρασίνος/Κώστας Ευριπίδου, μάριος Αντωνίου/Χρηστάκης Ππάης, Φοίβος Νικολάου/Σάββας Ζάκος, Ανδρέας Τσιάκκας/Παναγιώτης Γεωργίου, Νίκος Μαραγκός/Νεόφυτος Καρεκλάς, Σωτήρης Πετρακίδης/Μιχάλης Χαριλάου και Άριστος Νικολάου/Κωνσταντίνα Μίτσιγκα. Οι Χρίστος Χριστοδούλου/Ευάγγελος Ξενοφώντος δεν εκκίνησαν τον αγώνα.

Trial Rally Sprint by Psaltis ENEOS: Σάββα-Παπανδρέου οι νικητές