TOYOTA GAZOO Racing WRT: Επίσημη παρουσίαση της ομάδας για το 2020

Έγινε πριν από λίγο στο Τόκιο και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση Tokyo Auto Salon η επίσημη παρουσίαση της TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. Παρόν ήταν όλα τα πληρώματα που θα οδηγήσουν φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Sebastien Ogier/Gulien Ingrasia, Elfyn Evans/Scott Martin και Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen παρουσιάστηκαν μαζί με το Toyota Yaris WRC μπροστά από αρκετούς Ιάπωνες φίλους του αθλήματος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ξεκινά τη σεζόν από την Ιαπωνία, όπου τον Νοέμβριο θα φιλοξενήσει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για πρώτη φορά μετά το 2010.
Αυτή θα είναι η τέταρτη σεζόν της TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team μετά την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου ήδη μετρά ένα πρωτάθλημα οδηγών/συνοδηγών το οποίο προστέθηκε στον τίτλο κατασκευαστών που κέρδισε η ομάδα το 2018. Το Toyota Yaris WRC συνεχίζει να εξελίσσετε και το 2020 στις αναβαθμίσεις είναι η μείωση του βάρους καθώς και η αναβάθμιση του κινητήρα.

Με τους νέους οδηγούς η ομάδα συνδυάζει εμπειρία και ταχύτητα και είναι έτοιμη να παλέψει για το πρωτάθλημα, με την αρχή να γίνετε από το Μόντε Κάρλο αυτό τον μήνα (23-26).

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen ανέφερε: «Είναι ωραίο που παρουσιάσαμε τους νέους μας οδηγούς στην Ιαπωνία. Προσβλέπουμε πραγματικά στην επιστροφή στο WRC φέτος στην Ιαπωνία. Είναι πολύ καλό που ξεκινούμε τη σεζόν μαζί με πολλούς Ιάπωνες φίλους του αθλήματος. Από εξωτερικής πλευράς το αυτοκίνητο μοιάζει όπως πριν και θα διατηρήσουμε αυτό το πακέτο το οποίο ήταν δυνατό σε όλες τις συνθήκες πέρυσι. Όμως πάντα προσπαθούμε να κάνουμε μικρές βελτιώσεις ούτως ώστε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο και θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με ελαφρύτερο και πιο δυνατό αυτοκίνητο. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ταλαντούχοι μας οδηγοί θα νοιώσουν άνετα γρήγορα καθώς στοχεύουμε ξανά ψηλά αυτή τη σεζόν».