TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team: Επίσημη παρουσίαση στο International Autosport show

Η νέα χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2019 ξεκίνησε σήμερα στην παρουσία χιλιάδων οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην έκθεση Autosport International στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team έδωσε την παρουσία της με το YarisWRCτο οποίο έχει κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην παρουσία του συνόλου οδηγών και συνοδών οδηγών της ομάδας.

Παρόν στην έκθεση Autosport International και στην επίσημε παρουσίαση της ομάδας ήταν και οι νεοφερμένοι  Kris Meeke και Seb Marshall. Το πλήρωμα θα βρεθεί στο πλευρό των Ott Tänak/Martin Järveoja και Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, οι οποίοι πέρσι βοήθησαν τα μέγιστα την Toyota στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών μόλις στη δεύτερη χρονιά με την επιστροφή της ομάδας στο WRC.

Βασικό στοιχείο αυτής της επιτυχίας ήταν οι αναβαθμίσεις που έγιναν για τη βελτίωση του WRC Yaris καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με βάση τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από προηγούμενους αγώνες. Αυτές οι αναβαθμίσεις ολοκληρώθηκαν και όλα είναι έτοιμα για την αρχή της σεζόν του 2019, η οποία ξεκινά με το Rallye Monte-Carlo στις 24-27 Ιανουαρίου.

Tommi Mäkinen-Αγωνιστικός διευθυντής

“Είναι εξαιρετικό να επιστρέψουμε στην έκθεση για την έναρξη της χρονιάς του 2019 ως πρωταθλητές του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Γνωρίζουμε ότι πολλοί “Funs” στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τον Kris και τον Seb που συμμετείχαν στην ομάδα μας, οπότε αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε την χρονιά μας. Αυτό που επιτύχαμε την περσινή χρονιά ήταν απίστευτο, χάρη στη σκληρή δουλειά ολόκληρης της ομάδας για τη συνεχή βελτίωση του Yaris WRC. Αρχίζουμε φέτος με το ίδιο επιτυχημένο πακέτο, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε ακόμα καλύτερο το αυτοκίνητο. Τώρα θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο των κατασκευαστών, κερδίζοντας επίσης το πρωτάθλημα των οδηγών. Δεν θα είναι εύκολο γιατί θα αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο έντονο ανταγωνισμό, αλλά όλοι είναι σίγουροι για μια καλή χρονιά “.