TOYOTA GAZOO Racing – Rally de España: Preview

Η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το προβάδισμα που έχει στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών στον επερχόμενο και προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα γίνει στην Ισπανία το τετραήμερο 25-28 Οκτωβρίου. Είναι ο μοναδικός αγώνας του ημερολογίου ο οποίος αποτελείτε από χώμα και άσφαλτο και θα είναι ένα δυνατό τεστ για το Toyota Yaris WRC, το οποίο θα οδηγήσουν οι Jari-Matti Latvala,  Ott Tanak και Esapekka Lappi.

Με βάση το Salou, το οποίο βρίσκεται στην Coasta Daurada νότια της Βαρκελώνης, το Rally de España αποτελείται από μια μέρα με μεσαίας ταχύτητας χωμάτινες ειδικές διαδρομές, με τις υπόλοιπες δυο μέρες να είναι ασφάλτινες και πολύ γρήγορες. Την Παρασκευή το βράδυ και αφού ολοκληρωθεί η μέρα οι μηχανικοί των ομάδων μετατρέπουν τις ρυθμίσεις των αυτοκινήτων από χωμάτινες σε ασφάλτινες και οι οδηγοί πρέπει αμέσως να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Φέτος ο αγώνας επιστρέφει στην Βαρκελώνη, όπου θα διεξαχθεί η υπερειδική στο Montjuïcτο βράδυ της Πέμπτης. Η Παρασκευή περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές με ορισμένα σημεία της 38αρας La Fatarella-Vilalbaνα είναι ασφάλτινα. Το Σάββατο αποτελείτε απο ακόμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές και μια μικρή η οποία θα γίνει στο Salou, Τέλος την Κυριακή θα γίνουν δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, η Riudecanyes και Santa Marina, με το δεύτερο πέρασμα από την Santa Marina να είναι η power stage του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen ανέφερε, «Πιστεύω ότι στην Ισπανία θα είναι καλός αγώνας για εμάς. Κάναμε ορισμένες αλλαγές ούτως ώστε το αυτοκίνητο να αποδίδει καλύτερα στο χώμα και ήδη γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο αποδίδει πολύ καλά στην άσφαλτο. Φυσικά πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και για αυτό το λόγο εργαστήκαμε και στις δυο επιφάνειες στις δοκιμές που κάναμε πριν από τον αγώνα. Η Παρασκευή είναι σημαντική, καθώς πρέπει να εξασφαλίσουμε μια καλή θέση για τις επόμενες δυο μέρες που ακολουθούν. Νομίζω οι τελευταίοι δυο αγώνες θα είναι συναρπαστικοί όσον αφορά και τα δυο πρωταθλήματα, κατασκευαστών και οδηγών. Ο Ott θα πιέσει στο όριο και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνουν και οι αντίπαλοι του.»

«Ανυπομονώ πολύ να οδηγήσω ξανά στην Ισπανία,» είπε ο Tanak και συνέχισε, «Ακόμα έχουμε ελπίδες για το πρωτάθλημα οδηγών και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Κατά κάποιο τρόπο είναι μονόδρομος για εμάς αφού πρέπει να κερδίσουμε τους δυο τελευταίους αγώνες και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε καλή απόδοση τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο, καθώς δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί και στις δυο επιφάνειες. Εξακολουθούμε να βελτιωνόμαστε και είχαμε ένα καλό τεστ πριν από τον αγώνα όπου προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο καλά έτοιμοι για τον αγώνα.»