Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018 – 2019: Preview

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν 2018-19 στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας αποφάσισε το φετινό πρωτάθλημα να είναι εις μνήμη του αδικοχαμένου Νεόφυτου Τσαγγαρά και θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής το μετονόμασε σε Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς.

Η σεζόν περιλαμβάνει εννέα αγώνες, με την αρχή να γίνετε από την πίστα Αμμοχώστου, με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου να έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή και του τελευταίου αγώνα. Τρείς αγώνες θα γίνουν στην πίστα της Μακούντας, τρείς στην πίστα MXPROκαι ένας στην καινούργια πίστα στην Νικόκλεια.

Όπως προαναφέραμε η αρχή στη φετινή σεζόν θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην πίστα Αμμοχώστου. Από εκεί θα ξεκινήσει την προάσπιση του περσινού τίτλου στην κατηγορία ΜΧ1 και ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς, ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει νέους αντιπάλους στην κατηγορία. Στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα του Χρύσανθου Χαραλάμπους, ο οποίος θα αγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από αποχή μεγάλου διαστήματος, αφού αγωνίστηκε ως επι το πλείστων σε αγώνες του Βαλκανικού πρωταθλήματος motocross. Αναμφίβολα η προσθήκη του στην κατηγορία αυξάνει το ενδιαφέρων ενώ παράλληλα είναι ένας από τους υποψήφιους για τη νίκη.

Την κακή αρχή της περσυνής σεζόν θέλει να αφήσει πίσω του ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος ξεκίνησε τραυματίας. Είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και η μάχη του με τον περσινό πρωταθλητή Μιχάλη Πάμπουκκα αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρων. Τις δικές του δυνάμεις στην κατηγορία θα δοκιμάσει ο νεοεισελθόν Ντίνος Θεοδώρου, ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην κατηγορία ΜΧ3 όπου και κατέκτησε τον τίτλο. Σε αυτή την κατηγορία θα τρέξουν για πρώτη φορά και δυο αναβάτες της DIGA JUNIOR RACING, ο Emil Weckman και ο Emil Jonrup, με τους ‘’δικούς μας’’ αναβάτες να έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν δυνάμεις απέναντι σε δυο οδηγούς οι οποίοι τρέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την κάθοδο τους στην Κύπρο διευθέτησε η Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου σε συνεργασία με την εταιρία K.S KAVAZIS TRADING.

Ο Φιλανδός Emil Weckman αγωνίζεται στο EMX GP (Ευρωπαικό Πρωτάθλημα), στο ADAC(Γερμανικό πρωτάθλημα) και στο DUTCH MASTERS στην Ολλανδία όπου φέτος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία των 125cc, ενώ ο Σουηδός Emil Jonrup αγωνίζεται επίσης στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα όπως επίσης και στο Σουηδικό, όπου μέχρι στιγμής βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Πέντε αναβάτες θα τρέξουν στην κατηγορία ΜΧ3. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημητρίου, Γιάννο Παπαλοΐζου, Γιώργο Παουλλή, Γιώργο Νικολάου και Παναγιώτη Ζηντήλη οι οποίοι θα δώσουν τις δικές τους μάχες στην προσπάθεια που θα κάνουν για επικράτηση.

Στην κατηγορία MX3 OVER υπάρχει φαβορί και ακούει στο όνομα Μαρίνος Τσαγγαράς. Ο περσινός πρωταθλητής και φέτος θα έχει ως κυριότερους αντίπαλους για τον τίτλο τους Σπύρο Ηλία και Γιώργο Σιδερένιο.

Στον φιλικό αγώνα που έγινε πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Βίκτωρ Ζαχαρία έδειξε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο στην κατηγορία ΜΧ4. Οκτώ είναι συνολικά οι συμμετέχοντες και μεταξύ αυτών είναι και οι ‘’φρέσκοι’’ στην κατηγορία Χρίστος Κημήτρη και Άγγελος Κολαούζος

Ο Αριστόδημος Έλληνας είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην κατηγορία ΜΧ85, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται οι υπόλοιποι οκτώ συμμετέχοντες σε αυτή.

Τέλος τέσσερις αναβάτες θα τρέξουν στην κατηγορία MXVET. Πρόκειται για τον περυσινό πρωταθλητή Κώστα Κημήτρη, τον Αρτέμη Καρατσιόλη, τον Γιαννάκη Έλληνα και τον Ευτύχιο Διγενή.

Η μοναδική κατηγορία η οποία δε θα πάρει εκκίνηση είναι η ΜΧ65 η οποία δεν είχε συμμετοχές.