TOYOTA GAZOO Racing: Στόχος να επαναληφθεί ο περσινός θρίαμβος στην Τουρκία

Στα πάνω της βρίσκετε η TOYOTA GAZOO Racing μετά τις νίκες που πέτυχε σε Φιλανδία και Γερμανία και οποία πάει στην Τουρκία (12-15 Σεπτεμβρίου) για να αγωνιστεί σε ειδικές διαδρομές εντελώς διαφορετικές, σκληρές και γεμάτες πέτρες. Όταν ο αγώνας συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του WRC το 2018, τα Toyota Yaris αποδείχθηκαν καλά προετοιμασμένα για τη νέα πρόκληση αφού κατάφεραν να τερματίσουν στις δυο πρώτες θέσεις, ένα αποτέλεσμα το οποίο καλύτερο του είναι ο πρόσφατος τερματισμός 1-2-3 στον αγώνα της Γερμανίας.

Η βάση του ράλι Τουρκίας είναι στο παραλιακό θέρετρο του Μαρμαρά στη μεσόγειο και βρίσκετε στο νοτιοανατολικό μέρος της Τουρκίας. Οι σκληρές και γεμάτες πέτρες ειδικές, σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες, καθιστούν τις ειδικές πολύ απαιτητικές για τα αυτοκίνητα ειδικότερα όταν κινούνται με χαμηλές ταχύτητες οι οποίες μειώνουν τη ροή αέρα και αυτό δυσκολεύει τις μηχανές να κρυώσουν, όπως επίσης τη μετάδοση αλλά και τα φρένα. Αυτό σημαίνει ότι η αποφυγή προβλημάτων μπορεί να είναι πιο κρίσιμη για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας ξεκινά με την υπερειδική διαδρομή στον Μαρμαρά την Πέμπτη το βράδυ ενώ ακολουθεί η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα, η Παρασκευή, η οποία περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές μήκους 159.14 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το Σάββατο θα διεξαχθούν ακόμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές οι οποίες είναι δυτικά του Μαρμαρά και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τέσσερις ειδικές την Κυριακή εκ των οποίων η τελευταία είναι η Marmaris Power Stage.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε, «Η αυτοπεποίθηση στην ομάδα είναι στα ύψη μετά το εκπληκτικό αποτέλεσμα στην Γερμανία, όμως γνωρίζουμε ότι το ράλι Τουρκίας θα είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Είναι ο τύπος του αγώνα στον οποίο πρέπει να είσαι έξυπνος. Πέρυσι νομίζω φανήκαμε έξυπνοι και καταφέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, όμως δε θα είναι εύκολο. Έχουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να αντιμετωπίζει τις διάφορες συνθήκες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης θα θέλαμε να έχουμε καλύτερη απόδοση και σε αυτό τον τομέα εργαστήκαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας».

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak ανέφερε, «Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στην Τουρκία, όμως όπως είδαμε και πέρυσι είναι ένας δύσκολος αγώνας. Μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη και να τερματίσουμε στις δυο πρώτες θέσεις σαν ομάδα και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι φανήκαμε έξυπνοι καθώς δεν είχαμε την απαιτούμενη ταχύτητα. Οι ειδικές μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές και η προσέγγιση κατά κύριο λόγο είναι να αποφύγουμε τα προβλήματα. Επίσης θα ήθελα να έχουμε καλύτερη απόδοση φέτος και η ομάδα εργάστηκε πολύ σκληρά για αυτό. Οπωσδήποτε το κίνητρο είναι μεγάλο στην ομάδα μετά τα αποτελέσματα σε Φιλανδία και Τουρκία και αυτό δείχνει ότι η σκληρή δουλειά που κάναμε ότι αποδίδει».