Οι πρώτες εντυπώσεις του Jorge Prado με την KTM 450

Ο Jorge Prado αναμένετε να είναι σημείο αναφοράς στο επερχόμενο MXoN. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία MX2, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με μοτοσυκλέτα 450cc, πριν από το ντεμπούτο του στην κατηγορία MXGP τη νέα χρονιά.
Πώς είναι μέχρι στιγμής η πρόοδος με τη μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτα; Την προηγούμενη βδομάδα οδήγησε την μοτοσυκλέτα και ο Ιταλός ανταποκριτής του mxvice.com, Lorenzo Resta συζήτησε μαζί του τις πρώτες εντυπώσεις που είχε.

MX Vice: Την προηγούμενη βδομάδα οδήγησες για πρώτη φορά την 450. Σίγουρα δεν έκανες και το καλύτερο οδήγημα, όμως είχες την ευκαιρία να βρεις ένα καλό στήσιμο για τη μοτοσυκλέτα και να εξοικειωθείς και εσύ μαζί της. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Jorge Prado: Ήταν η πρώτη μου μέρα με την 450. Μπορώ να πω ότι ήταν καλή μέρα. Οδήγησα αρκετά χωρίς να έχω μεγάλα διαστήματα. Ήθελα να έχω καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και προσπάθησα να κάνω μικρές βελτιώσεις, ούτως ώστε να έχω μια σωστή βάση. Κάπως έτσι θα μπορέσω να ξεκινήσω να οδηγώ τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Βελτιωνόμουν συνεχώς όποτε έμπαινα στην πίστα. Τώρα νοιώθω πιο άνετα.

Είναι μια μοτοσυκλέτα που περίμενα να είναι δύσκολη στην οδήγηση όμως οι μηχανικοί της ΚΤΜ έκαναν πολύ καλή δουλειά. Η μηχανή είναι πολύ δυνατή όμως την ίδια στιγμή μπορείς να χειριστείς στη μοτοσυκλέτα πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος με το πως πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή, όμως πρέπει σιγά σιγά να αποκτήσω αυτοπεποίθηση με τη μοτοσυκλέτα και οπωσδήποτε να βρω ταχύτητα.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Έρχεται ο αγώνας της Τουρκίας και μετά ακολουθεί η Σαγκάη. Μετά μεσολαβεί μια βδομάδα πριν από τον αγώνα των Εθνών στο Άσσεν. Νομίζεις ότι θα έχεις αρκετό χρόνο να δοκιμάσεις και μετά να είσαι έτοιμος να αγωνιστείς στην άμμο;

Ελπίζω ναι. Σίγουρα δε θα έχω αρκετό χρόνο για να οδηγήσω την 450 και να τη συνηθίσω, όμως θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Έκανα εξάσκηση ούτως ώστε να νοιώθω άνετα με τη μοτοσυκλέτα όταν θα πάω να τρέξω στο Άσσεν. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, να πάω εκεί και να νοιώθω καλά με τη μοτοσυκλέτα. Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνω λάθη και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Ευελπιστώ ότι θα κάνω καλό αγώνα.

Είναι δύσκολο να φανταστώ την Ισπανία στο βάθρο. Είσαι ο καλύτερος οδηγός της ομάδας, όμως η ίδια η ομάδα δεν είναι δυνατή. Το γεγονός ότι δεν έχεις την ευθύνη να ανεβάσεις την ομάδα στο βάθρο θα κάνει τον αγώνα σου πιο εύκολο;

Πάντα υπάρχει λίγη πίεση καθώς θέλω να έχω καλό αποτέλεσμα ατομικά και με την Ισπανία επίσης. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε να προκριθούμε στην καλύτερη δυνατή θέση το Σάββατο και για την Κυριακή βλέπουμε. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο για εμάς, όμως και οι υπόλοιποι οδηγοί την ομάδας θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Αυτό είναι κάτι που θέλω να κάνω και εγώ. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο στην άμμο.

Θα αγωνιστείς εναντίον του Jeffrey Herlings στο Motocross of Nations αυτή τη φορά με ίδια μοτοσυκλέτα. Πιστεύεις ότι μπορείς να τον κοντράρεις για ένα καλό αποτέλεσμα;

Αν μπορέσω να τον κοντράρω είναι επειδή θα κάνω καλή αρχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην πίστα του Άσσεν και σίγουρα μια καλή αρχή στον πρώτο μου αγώνα με την 450 θα είναι πολύ θετικό. Όπως βλέπετε ο Jeffrey πιέζει ακόμα και όταν επιστρέφει από τραυματισμό. Τις προάλλες κέρδισε την προκριματική κούρσα. Δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος όμως όπως βλέπετε είναι πολύ καλός. Εγώ απλά μαθαίνω και προχωρώ. Δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες για οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Άσσεν.

Πηγή: mxvice.com