TOYOTA GAZOO Racing: Πρεμιέρα για το GR Corolla!!

Η TOYOTA GAZOO Racing πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου GR Corolla στο Long Beach, στην Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την παραμονή του εναρκτήριου γύρου της σεζόν Formula Drift*1.

Το GR Corolla είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το δεύτερο εξάμηνο του 2022.Μέσα από επιτεύγματα όπως το TE25 Corolla που κέρδισε την πρώτη νίκη της Toyota Motor Corporation στο WRC 2 το 1973 και τη η νίκη του Corolla Levin στο ράλι 1000 Λιμνών το 1975, η Corolla έβαλε τα θεμέλια για την ιδέα της TGR με τη δημιουργία “better motorsports-bred cars” και είναι ένα μοντέλο που αγαπήθηκε από πολλούς για τις οδηγικές του επιδόσεις. Το GR Corolla αναπτύχθηκε με βάση την έντονη επιθυμία του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda, γνωστό και ως Morizo, να «φέρει πίσω μια Corolla που αιχμαλωτίζει τους πελάτες μας».

Σε απάντηση αυτής της επιθυμίας, η ανάπτυξη του GR Corollaξεκίνησε την κατασκευή ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων που “βγαίνουν” από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία επικεντρώνονται στην εξέλιξη τους για να κερδίσουν αγώνες και να διατεθούν στο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, το όχημα αναμορφώθηκε πλήρως στο ακραίο περιβάλλον των αγώνων συμμετέχοντας στη σειρά Super Taikyu, χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα υδρογόνου Corolla 4, ο οποίος περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες, με τον ίδιο τον Morizo πίσω από το τιμόνι.

Επιπλέον, για να διασφαλιστεί ότι το όχημα θα μπορούσε να οδηγηθεί με αυτοπεποίθηση και απόλαυση σε διάφορες συνθήκες, τα πρότυπα μπήκαν όχι μόνο απο αγωνιστικές πίστες αλλά και απο πολύ απαιτητικούς χωματόδρομους και χιονισμένους δρόμους.

Η οδήγηση έγινε πέρα από το οριακό σημείο για ολοκληρωμένη βελτίωση από οδηγούς που ο καθένας έχει μοναδικές προοπτικές, όπως ο Morizo,  ο οδηγός αγώνων Hiroaki Ishiura, ο νικητής του AllJapan Rally Championship Nirihiko Katsuta και εσωτερικοί αξιολογητές.

Το GR Corolla διαθέτει τρικύλινδρο turbo κινητήρα intercooler 1,6 λίτρων, ίδιος με αυτόν που βρίσκεται στο GR Yaris, με μέγιστη ισχύ 224 kW (304 PS). Η βελτιστοποίηση του συστήματος GR FOUR 4WD, το οποίο παρουσιάζεται στο GR Yaris, για να ταιριάξει με τις προδιαγραφές του GR Corolla ήταν μεταξύ διάφορων πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που μπορεί να ελεγχθεί με ασφάλεια ακόμη και όταν είναι στα όρια του.

Ενώ υιοθετεί το βασικό πλαίσιο του αμαξώματος του Toyota CorollaSport για να επιτρέψει να κληρονομήσει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες ενός μεγάλου μεταξόνιου, το GR Corollaχρησιμοποιεί ένα φαρδύτερο μετατρόχιο 60 mm μπροστά και ένα 85 mm φαρδύτερο μετατρόχιο πίσω για να επιτύχει υψηλό επίπεδο πρόσφυσης στις στροφές.

Το αποτέλεσμα, σπορ οδήγηση με ηρεμία. Και για να συμπληρώσει το πακέτο, το GR Corolla διατηρεί μια διάταξη πέντε θυρών με πέντε επιβάτες τόσο για εξαιρετική χρηστικότητα στην καθημερινή ζωή όσο και για οδηγική απόλαυση.

Από τη γέννηση του το 1966, το Corolla έχει εξελιχτεί σε όλες τις γενιές του σε μια ποικιλία από sedan, wagon, hatchback και SUV για να ανταποκριθεί στον μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής των πελατών της Toyota με την πάροδο του χρόνου.

Με το GR Corolla να εντάσσεται στη γκάμα ως ένα σπορ αυτοκίνητο γεμάτο οδηγικές επιδόσεις και λειτουργικότητα έτοιμη να γίνει αποδεκτή από πολλούς πελάτες, η σειρά Corolla θα συνεχίσει να εξελίσσεται.