TOYOTA GAZOO Racing: Εσθονία εν όψη

Η TOYOTA GAZOO Racing ετοιμάζεται για το επερχόμενο Ράλι Εσθονίας που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουλίου και είναι ο πρώτος από δυο συνεχόμενους αγώνες σε γρήγορους χωματόδρομους στη βόρεια Ευρώπη.

Η Εσθονία ήταν ο αγώνας όπου πήρε την παρθενική του νίκη στο WRC ο Kalle Rovanperä πριν από ένα χρόνο. Έκτοτε ο Φινλανδός έχει κερδίσει ακόμα πέντε φορές, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στους τελευταίους πέντε αγώνες της φετινής σεζόν, παίρνοντας προβάδισμα 65 βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών. Η TOYOTA GAZOO Racing προηγείται επίσης και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά το ιστορικό 1-2-3-4 στο Ράλι Σαφάρι στην Κένυα.

Νικητής αναδείχθηκε ο Kalle Rovanperä, δεύτερος τερμάτισε ο Elfyn Evans και τρίτος ο Takamoto Katsuta της TGR WRT Next Generation. Ο Esapekka Lappi θα αγωνιστεί και πάλι με την TGR WRT Next Generation πλαισιώνοντας τους προαναφερθέντες οδηγούς. Όσον αφορά τον καθαυτό αγώνα, το Ράλι Εσθονίας είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση σε σχέση με τους τρείς προηγούμενους γύρους στο χώμα.

Οι δρόμοι είναι ομαλοί και γρήγοροι με πολλά άλματα και χασίματα και η αμμώδεις επιφάνεια των ειδικών διαδρομών μπορεί να καταστραφεί στο δεύτερο πέρασμα. Η βάση του αγώνα είναι στο Tartu, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας και ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα με μια μικρή υπερειδική διαδρομή δίπλα στο service park. Τόσο η Παρασκευή όσο και το Σάββατο περιλαμβάνουν τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Ένα ακόμα πέρασμα από την υπερειδική ολοκληρώνει τη δράση του Σαββάτου.

Μια νέα έκδοση γύρω από το αεροδρόμιο Raadi με αντίθετη φορά σε σχέση με την περσινή power stage, ανοίγει την αυλαία των τριών επαναλαμβανόμενων ειδικών της Κυριακής, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Kabja, η οποία φέτος είναι και η power stage του αγώνα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kalle Rovanperä ανέφερε, «Φυσικά είναι ωραίο για μένα να επιστρέφω στο Ράλι Εσθονίας. Η νίκη εκεί πέρυσι ήταν μια μεγάλη στιγμή και ήταν ένα δυνατό Σαββατοκύριακο για εμάς. Φέτος βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση οδηγώντας το πρωτάθλημα και έτσι θα ανοίγουμε και πάλι το δρόμο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να φέρουμε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα. Πάντα απολαμβάνω ράλι σαν αυτό με γρήγορους δρόμους, μου ταιριάζει απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε αυτοπεποίθηση στο αυτοκίνητο όταν οδηγούμε σε αυτές τις ταχύτητες, επομένως έχουμε κάνει πολλή δουλειά στις δοκιμές προσπαθώντας να το ρυθμίσουμε όπως θέλουμα».