Hyundai Motorsport: Πάει στην Εσθονία αποφασισμένη για θετικό αποτέλεσμα

Η Hyundai Motorsport πάει στο Ράλι Εσθονίας, έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αποφασισμένη να αφήσει πίσω της την απογοήτευση από το Safari Rally και να αποδώσει τα μέγιστα στον αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα τα σημάδια από το εξαντλητικό και αδυσώπητο ράλι στην Αφρική είναι ακόμα εμφανές, η ομάδα με έδρα το Alzenau παραμένει σίγουη για την ικανότητα της να ανταγωνιστεί για την πρώτη θέση στην Εσθονία, έχοντας πάρει προηγουμένως τη νίκη στο χώμα στο Rally Italia Sardegna.

Όντας ένας από τους αγαπημένους αγώνες για τις εργοστασιακές ομάδες, το Ράλι Εσθονίας έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο WRC κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020 όταν ήταν η πανδημία.

Οι τοπικοί Ott Tänak και Martin Järveoja οδήγησαν σε ένα εμφαντικό 1-2 για τη Hyundai Motorsport, ενώ ένα άλλο εμφαντικό διπλό βάθρο το 2021, επιβεβαίωσε την μεγάλη φόρμα της ομάδας στη διοργάνωση της Βαλτικής. Η φετινή έκδοση του Ράλι Εσθονίας θα είναι απαιτητική όσο ποτέ, με χωματόδρομους όπου αναπτύσσονται ψηλές ταχύτητες και επίσης έχουν αρκετά άλματα.

Η επιφάνεια του δρόμου είναι γνωστό ότι καταστρέφεται κατά το δεύτερο πέρασμα, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας στα πληρώματα. Ωστόσο, και τα τρία πληρώματα πίσω από το τιμόνι του υβριδικού Hyundai i20 N Rally1 είναι εξοικειωμένα με τις συνθήκες που τους περιμένουν στην Εσθονία και ως εκ τούτου ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την προηγούμενη γνώση προς όφελος τους.

Τα τρία πληρώματα που θα αγωνιστούν είναι οι Ott Tänak/Martin Järveoja, Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Oliver Solberg/Elliott Edmondson. Οι τελευταίοι κέρδισαν δυο φορές τον αγώνα σε άλλες κατηγορίες. Το πρόγραμμα το Ράλι Εσθονίας χωρίζεται σε τέσσερις μέρες και περιλαμβάνει 24 ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 313,84 χιλιομέτρων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Mncet είπε: «Αν και έχουμε αγωνιστεί εκεί μόνο δυο φορές, το Ράλι Εσθονίας είναι ένας αγώνας στον οποίο έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, ήταν ο τόπος της πρώτης νίκης του Ott και του Martijn για την Hyundai Motorsport, όντας επίσης ένας από τους τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο που έχουμε πετύχει στην Εσθονία από το 2020. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το μομέντουμ και φέτος, ούτως ώστε να ανακάμψουμε από το δύσκολο Σαββατοκύριακο που είχαμε στην Κένυα. Όλη τη σεζόν το Hyundai i20 N Rally1 έδειξε μεγάλη ταχύτητα στο χώμα και αναμένουμε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα είναι διαφορετικό. Στόχος όπως πάντα είναι να παλέψουμε για τη νίκη και να κερδίσουμε όσο το δυνατός περισσοτέρους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών».

Ο Tänak που θα αγωνιστεί στην έδρα του σε αυτό τον αγώνα ανέφερε: «Το Ράλι Εσθονίας είναι πάντα ένα σπουδαίο γεγονός. Για πρώτη φορά φέτος θα τρέξουμε σε ομαλούς δρόμους, οπότε περιμένω ότι θα είναι διασκεδαστικό, αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι θα πάρουμε το 100% από το αυτοκίνητο. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση και πρέπει να είμαστε γρήγοροι από την αρχή. Το καλύτερο για μένα είναι ότι δεν θα ταξιδέψω. Είναι υπέροχο να έχουμε αγώνα στην έδρα μας γιατί έχουμε καταπληκτικούς οπαδούς και την οικογένεια μας γύρω μας. Πίεση δεν υπάρχει, απλά θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατός περισσότερους βαθμούς. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις».