TOYOTA GAZOO Racing: Ψάχνει ακόμα ένα τίτλο στην Αυστραλία

Έχοντας κερδίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών και συνοδηγών στον προτελευταίο αγώνα στην Ισπανία με τους Ott Tänak και Martin Järveoja, η TOYOTA GAZOO Racing πάει στην Αυστραλία, τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχοντας ξεκάθαρο στόχο: Να κερδίσει και το πρωτάθλημα κατασκευαστών, τίτλο τον οποίο κέρδισε και την περσινή χρονιά.

Η ομάδα απέχει 18 βαθμούς από την κορυφή έχει όμως την αυτοπεποίθηση ότι έχει τις δυνατότητες να φέρει το αποτέλεσμα που θα της εξασφαλίσει τον τίτλο με οδηγούς τους Tänak, Jari-Matti Latvala αι Kris Meeke.

Το Ράλι Αυστραλίας έχει τη βάση του στο λιμάνι Coffs, το οποίο βρίσκεται στα παράλια της Νέας Νότιας Ουαλίας και είναι ενδιάμεσα του Sidney και του Brisbane. Οι ειδικές είναι ένα μείγμα από διάφορους χωματόδρομους οι οποίοι στο δάσος είναι ελικοειδής ενώ στους αγρούς γίνονται πιο γρήγοροι.

Ο αγώνας ξεκινά της Πέμπτη με δυο περάσματα από την υπερειδική στο λιμάνι Coffs και συνεχίζετε για ακόμα τρείς μέρες. Την Παρασκευή η δράση μεταφέρετε βόρεια και περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές, όπου μεταξύ αυτών είναι και η καινούργια Kookaburra Road. Η μέρα ολοκληρώνετε με ακόμα δυο περάσματα από την υπερειδική στο λιμάνι Coffs. Το Σάββατο τα πληρώματα ταξιδεύουν νότια για να αγωνιστούν σε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές οι οποίες χωρίζονται από την ειδική Raleigh. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές εκ των οποίων οι καινούργιες Mount Coramba και Lower Bucca οι οποίες συνδυάζονται με τη γνωστή Wedding Bells.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen ανέφερε, «Μετά το φανταστικό μας επίτευγμα στην Ισπανία, επικεντρωνόμαστε τώρα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το οποίο θα κριθεί στην Αυστραλία. Αυτή τη φορά είμαστε στη θέση του κυνηγού, αλλά κατά κάποιο τρόπο το καθιστά απλό για εμάς. Πρέπει να πιέσουμε για να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Το αυτοκίνητο μας είναι δυνατό στους δρόμους της Αυστραλίας. Πέρυσι ο Jari-Matti πήρε τη νίκη και ο Ott ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Γνωρίζω ότι είναι ένας αγώνας όπου τα πήγε καλά στο παρελθόν και ο Kris και με αυτά τα δεδομένα είμαστε αισιόδοξοι για τις πιθανότητες που έχουμε».

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tänak είπε, «Μετά από όλη αυτή την πίεση που είχαμε στην Ισπανία, θα είναι πιο ωραία να πάμε στην Αυστραλία και να είμαστε πιο χαλαροί. Σαν ομάδα πετύχαμε πολλά τα προηγούμενα δυο χρόνια και έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ακόμα ένα τίτλο μαζί. Μου αρέσει ο αγώνας στην Αυστραλία και μπορεί να έχει πολλές προκλήσεις. Με όλα αυτά τα δέντρα και τις σκιές είναι δύσκολο να δεις που πηγαίνεις και έτσι πρέπει να είμαι προσηλωμένος στις σημειώσεις. Θα είναι δύσκολο για εμάς καθώς θα ξεκινούμε πρώτοι στο δρόμο όσο ο καιρός θα είναι καλός και ηλιόλουστος, όμως όπως είδαμε και πέρυσι όταν βρέξει τότε είναι δύσκολο και γλιστερό το οδόστρωμα για όλους».