TOYOTA: 10 Χρόνια μπροστά ο Kalle

Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Tom Fowler, πιστεύει ότι ο ταλαντούχος νεαρός αστέρας Kalle Rovanperä είναι δέκα χρόνια μπροστά όσον αφορά την εξέλιξη του σαν οδηγός.

Ο 19χρονος Φιλανδός είναι τέταρτος στη βαθμολογία του φετινού WRC έχοντας πετύχει μια τρίτη θέση στο Ράλι Σουηδίας και δυο πέμπτες θέσεις σε Μόντε Κάρλο και Μεξικό αντίστοιχα. Οι πρώτοι τρεις αγώνες του Rovanperä με το εργοστασιακό Yaris απέδειξαν πόσο ικανός είναι σαν οδηγός σύμφωνα με τον Fowler, ειδικότερα στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα ο Fowler ανέφερε: «Ήμουν σε όλες τις δοκιμές μέχρι στιγμής φέτος και έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος με την προσέγγιση του, ειδικότερα στις τελευταίες στο Μεξικό. Οι πληροφορίες που δίνει είναι από κάποιον που έχει 10 χρόνια περισσότερη εμπειρία και οι προσδοκίες του (από τις δοκιμές) ήταν ακριβώς στο σωστό επίπεδο. Ο αρχικός στόχος είναι να συνηθίσει και να νοιώσει άνετα στο αυτοκίνητο με απώτερο σκοπό να μπορεί να φτάνει μέχρι το τέλος του αγώνα. Προφανώς υπήρχε ένα επίπεδο απόδοσης σχετικά με το τεστ το οποίο ήταν λογικά σχεδιασμένο. Αν συνέκρινε τις ρυθμίσεις θα έλεγε: “Αυτές νομίζω θα είναι γρηγορότερες όμως δε νοιώθω 100% άνετα συνέχεια, οπόταν προτιμώ να πάω σε ασφαλή επιλογή υπο αυτές τις περιστάσεις».

«Στις ενημερώσεις που κάνουμε στους μηχανικούς δίνετε έμφαση ούτως ώστε ο Kalle να νοιώθει άνετα στο αυτοκίνητο και να μη χρειάζεται να παίρνει περιττά ρίσκα. Διασφαλίζουμε το αυτοκίνητο να έχει ένα ασφαλές στήσιμο και αυτό τον βοηθά πολύ αφού γνωρίζει ότι δε χρειάζεται να το αλλάζει συνεχώς.

Με αυτό τον τρόπο ο Kalle έχει το μυαλό του καθαρό. Νομίζαμε ότι αυτό θα ήταν η δουλειά μας αλλά όταν ήρθε στα τεστ το είχε ήδη κάνει για εμάς. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ξεχωριστός και το ξεκίνημα του στη σεζόν είναι εξαιρετικό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για τη συνέχεια».

Πηγή:wrc.com