Toyota: Πρωτοφανές το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Tanak

Ο επικεφαλής αρχιμηχανικός της Toyota Gazoo Racing, Tom Fowler, επιβεβαίωσε ότι πρόβλημα με το τιμόνι κόστισε στον Ott Tanak τη νίκη στο Ράλι Ιταλίας την Κυριακή.
Ο Εσθονός ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα της Σαρδηνίας στην τελευταία ειδική και φαινόταν ότι θα έφτανε εύκολα στην τέταρτη νίκη της σεζόν που θα τον ανέβαζε στην κορυφή της κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών. Αντ’ αυτού μια άτυχη στιγμή, τον έριξε στην πέμπτη θέση στο τέλος.


Το Yaris WRC του Tanak δεν ήταν το μοναδικό που είχε προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης στην Ιταλία, με τον ομόσταυλο του Jari-Matti Latvala να αναγκάζεται να βγει εκτός δρόμου την Παρασκευή όταν το τιμόνι του κλειδώθηκε.


Ο Fowler υποψιάστηκε ότι τα δύο περιστατικά σχετίζονται.
Είπε στο Motorsport.com: “Φαίνεται ότι ο Jari-Matti και ο Ott είχαν το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει πιο πριν.
“Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τα εξαρτήματα που φέραμε σε αυτό τον αγώνα ήταν όλα από την ίδια παρτίδα και ήταν όλα τα σφραγισμένα εδώ μαζί. Έτσι, από ότι φαίνεται κάτι λανθασμένο πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη παρτίδα. ”


Ο Fowler και η ομάδα του θα διερευνήσουν το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης μόλις το αυτοκίνητο επιστρέψει στην Εσθονία.
“Έχουμε [να δούμε] το πλήρες σύστημα”, είπε, “έτσι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να είναι – θα πάμε μακριά και θα το διερευνήσουμε, αλλά σήμερα είναι δύσκολο να πούμε τι είναι. Πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα, αλλά η ανατροφοδότηση από τον οδηγό είναι η ίδια.”


Ο Fowler πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι σχετίζεται με τη ψηλή θερμοκρασία – παρά τις μερικές από τις πιο ζεστές συνθήκες των τελευταίων χρόνων που συνάντησαν στον αγώνα.
“Έχουμε τρέξει σε συνθήκες τόσο ζεστές και απαιτητικές και πριν”, είπε. “Από το χρονοδιάγραμμα μοιάζει με μια παρτίδα που παραλάβαμε. Τα μέρη εισάγονται ως παρτίδες και ακολούθως τοποθετούνται στο αυτοκίνητο. ”