Toyota και Hyundai ενδιαφέρονται για τον Evans

Η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Elfyn Evans στο Ράλι Φινλανδίας φαίνεται να ενίσχυσε την θέση του στην αγορά οδηγών για το 2018.

Ο επικεφαλής της M-Sport Malcolm Wilson επιμένει ότι ο Ουαλός είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο με την Βρετανική ομάδα για το 2018, κάτι το οποίο δεν δείχνει να αποθαρρύνει τους ανθρώπους της Toyota και Hyundai από το να δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Η δεύτερη θέση στην Φινλανδία μαζί με την κατά επτά δέκατα του δευτερολέπτου παρά λίγο πρώτη του νίκη στην Αργεντινή φέτος, δείχνουν ότι ο νεαρός Ουαλός έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου.

Παρά το γεγονός ότι χάλασε την ελπίδα της Toyota για το 1-2 στην έδρα της, στην Φινλανδία, ο επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen έμεινε έκπληκτος με αυτά που είδε στην φετινή χρονιά από τον Evans και σε δηλώσεις του στο Motorsport.com ο Makinen είπε “Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό οδήγημα από τον Evans και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει την νέα χρονιά’’.

“Υπάρχει πάντα ενδιαφέρον για νεαρούς όταν μπορούν να φέρουν τέτοια αποτελέσματα και θα ήταν ενδιαφέρον να μιλήσουμε για την νέα χρονιά.”

Παρά την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Juho Hanninen στην Φινλανδία, αναμένεται να χάσει την κανονική του θέση στην ομάδα, ειδικά με τον Esapekka Lappi ο οποίος κατάφερε να κερδίσει αγώνα με μόλις την τέταρτη του παρουσία με το εργοστασιακό Toyota Yaris WRC.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της ομάδας για την νέα χρονιά, ο Makinen είπε “Ακόμη δουλεύουμε για την νέα χρονιά, τίποτα δεν αποφασίστηκε στην ομάδα μας’’.

“Πρέπει να μιλήσουμε και με τους Ιάπωνες (Toyota Gazoo Racing) για το τι θέλουν για την νέα χρονιά και αυτό κάνουμε αυτή την στιγμή. Θα γνωρίζουμε περισσότερα μετά από αυτό.”

Η M-Sport επιθυμεί να διατηρήσει τα υφιστάμενα της πληρώματα.

Ο Makinen παρακολουθεί στενά και τους τρείς οδηγούς της M-Sport, με τους Sebastien Ogier και Ott Tanak να κατανοούν ότι θα πρέπει να μιλήσουν με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για την πιθανότητα ένταξης τους στην ομάδα της Toyota.

Ο Wilson αντιλαμβάνεται το ότι για να κρατήσει τον Ogier στην ομάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου των οικονομικών απαιτήσεων του Γάλλου, αλλά έχει επενδύσει πολλά στους Evans και Tanak και δεν είναι πρόθυμος να τους αφήσει να φύγουν.

“Ο Elfyn δεν θα πάει πουθενά” δήλωσε ο Wilson “Όπως έχω πει και πριν, το ιδανικό σενάριο για μένα είναι να κρατήσουμε την ομάδα όπως έχει σήμερα πράγμα που σημαίνει ότι ο Elfyn μένει’’.

“Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με αυτά που είδα από τον Elfyn στην Φινλανδία. Όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγοροι είναι οι Φιλανδοί αλλά και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι στην κορυφή σε αυτό τον αγώνα.

“Πέρα από το αποτέλεσμα όμως, είναι η αποφασιστικότητα που έδειξε για άλλη μια φορά ο Elfyn, μετά την ατυχία που είχαμε την Παρασκευή, καθώς μετά απο μια πολύ δύσκολη μέρα κατάφερε και επέστρεψε πολύ, πολύ καλά’’.

“Αυτό το αποτέλεσμα φαινόταν πολύ μακρινό όνειρο την Παρασκευή το βράδυ, αλλά επέστρεψε με πραγματικά απίστευτη ταχύτητα για να τερματίσει δεύτερος και αυτό ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι έχασε όλα τα δοκιμαστικά του αγώνα.”

Ο Evans αισθάνεται ότι οι προσπάθειες του με την ομάδα της DMCK World Rally Team θα του χαρίσουν μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα την επόμενη χρονιά.

“Αυτό το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που επανήλθαμε μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα στην Πολωνία”, δήλωσε ο Evans.  “ Για να είμαστε ειλικρινής τα τελευταία τρία ράλι δεν ήταν και τόσο καλά. Ο τελευταίος αγώνας ήταν μια δουλειά παραμονής στο σπίτι, τόσο άσχημα ήταν’’.

“Αλλά έχουμε ανακάμψει για τα καλά καιαυτό φαίνεται απο τις νίκες στις ειδικές διαδρομές και τη θέση μας στο πρωτάθλημα.

“Ναι υπήρξαν αγώνες όπου αγωνιστήκαμε για να κάνουμε τα πάντα λειτουργήσουν τέλεια, αλλά σε όλους τους άλλους αγώνες είμαστε εκεί. Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει τη θέση μας και για την επόμενη χρονιά”.

Η αξία του στην αγορά των οδηγών πήγε υπερβολικά πάνω με το αποτέλεσμα στην Φινλανδία, με τον Evans να υπολογίζεται ότι είναι και στον δρόμο προς την Hyundai, για να αντικαταστήσει τον Sordo.

Η Hyundai είχε έρθει πολύ κοντά στο να υπογράψει με τον Evans, εάν ο Thierry Neuville έφευγε όπως έλεγαν οι φήμες. Η παραμονή αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας Michel Nandan ότι η ομάδα του θα είναι αναλλοίωτη την νέα χρονιά, φουντώνουν την ψιθυρολογία ενδιαφέρων και της Hyundai.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης  Rallypixels