Moto GP Brno 2017: Η πιο εύκολη νίκη

Μια από τις πιο εύκολες νίκες τις καριέρας του πέτυχε σήμερα ο Marc Marquez στον αγώνα της Τσεχίας. Με έξυπνη στρατηγική ο Μάρκ Μάρκεζ εκμηδένισε τον ανταγωνισμό και τερμάτισε πρώτος με 19 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Pedrosa.

Όπως και πέρσι οι συνθήκες στο Brno ήταν μεικτές. Η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη από την πολύ δυνατή καταιγίδα που χτύπησε λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, όμως είχε σταματήσει και όλα έδειχναν ότι η πίστα θα στέγνωνε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές, στους 19 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 24 στο οδόστρωμα της πίστας, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους αναβάτες, αλλά ούτε και τους  θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Στην εκκίνηση ο Marquez έφυγε εκπληκτικά και κράτησε την πρώτη θέση, αλλά η μεγάλη έκπληξη έγινε πιο πίσω με τον Lorenzo να πετάγεται δεύτερος, μπροστά από τους Dovizoso, Pedrosa και Rossi.

O Lorenzo δεν άργησε να κάνει την επίθεση του και πέρασε με άνεση τον Marquez για την πρώτη θέση, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Rossi-Vinales περνώντας διαδοχικά τον Dani Pedrosa.

Οι Ducati πετούσαν στο βρεγμένο, αλλά το ίδιο δεν μπορούσε να ειπωθεί για τον Marquez που έκαψε τα ελαστικά του και μπήκε αμέσως στα pits για να βάλει σλικ ελαστικά.

Μπροστά ο Rossi πέρασε και τον Dovizioso κι άρχισε να κυνηγάει τον Lorenzo για την πρωτοπορία, ενώ ο Zarco έκανε άλλη μια φανταστική εμφάνιση, ανεβαίνοντας τέταρτος, μπροστά από τους Vinales, Petrucci και Pedrosa.

Η πίστα στέγνωνε πάρα πολύ γρήγορα και πλέον όλοι έπρεπε να μπουν στα pits. O Marquez πετούσε με τα σλικ, κερδίζοντας πάνω από 10 δευτερόλεπτα στον γύρο και επανέκτησε με πολλή άνεση την πρωτοπορία με διαφορά 18 δευτερολέπτων από τους Redding και Aleix Espargaro που ακολουθούσαν.

Ανεξήγητα οι Rossi, Dovizioso και Zarco έμειναν 2 γύρους παραπάνω στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά και έμειναν πάρα πολύ πίσω, στην 13η, 14η και 16η θέση αντίστοιχα. Μεγάλος χαμένος κι ο Jorge Lorenzo  που έμεινε 19ος, ενώ ήταν πρώτος πριν τις αλλαγές.

Στη μάχη για τη δεύτερη θέση ο Aleix Espargaro  πέρασε τον Scott Redding και έδειχνε να ελέγχει την μάχη πίσω του στην οποία είχε μπει κι ο Karel Abraham. Πιο πίσω o Pedrosa ήταν ο μόνος που μπορούσε να συναγωνιστεί τον αδιανόητο ρυθμό του Marquez που είχε ανοίξει τη διαφορά του στα 23 δευτερόλεπτα.

Πράγματι ο Pedrosa κατέβασε πάρα πολύ γρήγορα τη διαφορά και πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι διεκδικητές του βάθρου, ο έτερος Ισπανός της Honda είχε ανέβει δεύτερος.

Με τις 2 πρώτες θέσεις να έχουν πρακτικά κριθεί, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στις θέσεις που θα μπορούσαν να ανακάμψουν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου, που είχαν σημαντικά ταχύτερο ρυθμό από την πλειονότητα των αναβατών μπροστά τους.

Vinales, Rossi και Dovizioso έκαναν το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο, αλλά το καλύτερο που μπορούσαν ήταν η 3η, η 4η και η 6η θέση αντίστοιχα, αν και περιόρισαν σε έναν βαθμό τις απώλειες στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Κανείς όμως δεν έκανε όσα έφταναν στον Marc Marquez, o oποίος πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του επί Τσέχικου εδάφους και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Vinales στους 11 βαθμούς κι έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στην μάχη αυτή βρίσκεται κι ο δεύτερος στον αγώνα Dani Pedrosa που έγινε μόλις ο τρίτος αναβάτης που φτάνει τα 150 βάθρα, πίσω από τους Rossi και Agostini.

Επόμενος αγώνας για το MotoGP, το τριήμερο 11-13 Αυγούστου για το Αυστριακό Grand Prix!.

Classification

worldstanding

Πηγή: totalracing.gr