Tour of Cyprus 2016: Ξανά πρωταθλητές!!!

Είναι πλέον γεγονός. Δημοσθένους/Λαός είναι οι πρωταθλητές ράλι για τη σεζόν 2016. Το πλήρωμα της Petrolina Eni Racing κατάφερε μετά από μια δύσκολη ομολογουμένως χρονιά να κερδίσει το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα, μετά από πολλούς κόπους και μόχθους. Από τους πέντε αγώνες που έτρεξαν φέτος ακυρώθηκαν σε Παραλίμνι και Λεμεσό και εκεί που όλα έδειχναν ότι ήταν χαμένοι, εντούτοις δεν τα παράτησαν και με τη νίκη που πέτυχαν στο cyprus rally η οποία συνδυάστηκε με απώλειες βαθμών από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, τους έβαλε ξανά στο κόλπο του τίτλου.

img_9616-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Στον τελευταίο αγώνα ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, τερματισμός μπροστά από τους Αντωνίου/Πιερή ο οποίος θα τους χάριζε το πρωτάθλημα. Η πρώτη μέρα σημαδεύτηκε από τις μεταξύ τους μάχες για τη δεύτερη θέση. Μπροστά οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου έγραφαν τους ταχύτερους χρόνους αποκτώντας πλεονέκτημα για τη νίκη. Ο ρυθμός τους ήταν το ίδιο καταιγιστικός και την Κυριακή εξασφαλίζοντας μετά και το τέλος της ένατης ειδικής προβάδισμα νίκης το οποίο διαχειρίστηκαν μέχρι το τέλος του αγώνα, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

dsc_9671-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Στους ρυθμούς των Γαλαταριώτη/Ιωάννου κινήθηκαν την Κυριακή και οι Δημοσθένους/Λαός, με αποτέλεσμα μετά και το τέλος της ένατης ειδικής να έχουν προβάδισμα πέραν του ενός λεπτού από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος και ουσιαστικά να αγκαλιάζουν τον τίτλο. Η συνέχεια ήταν εύκολη για το πλήρωμα το οποίο με σωστή στρατηγική έφτασε στη ράμπα του τερματισμού δεύτερο γενικής πανηγυρίζοντας το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

img_9696-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Οι Αντωνίου/Πιερή δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δεύτερης μέρας καθώς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους Δημοσθένους/Λαό. Τερμάτισαν στην τρίτη θέση γενικής και δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Πάλεψαν από τον πρώτο αγώνα για τον τίτλο και κατάφεραν να μείνουν στη διεκδίκηση μέχρι το τέλος, χαρίζοντας μας θέαμα και συγκινήσεις.

Με αντεπίθεση διαρκείας οι Παναγιώτης Γιάγκου/Λεωνίδας Χριστοφή κατάφεραν τη δεύτερη μέρα να καλύψουν το χαμένο έδαφος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση γενικής, θέση την οποία κρατούσαν μέχρι και την προτελευταία διαδρομή οι Παφίτης/Τσιάκκας. Οι Γιάγκου/Χριστοφή ήταν νικητές και της κατηγορίας RC2. Έκτοι γενικής και πρωταθλητές στην κατηγορία RC 6.1 ήταν οι Ζήνωνος/Erikson ενώ στην έβδομη θέση τερμάτισαν οι Κώστας Παύλου/Αντώνης Χρυσοστόμου. Το πλήρωμα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα καθώς για τον Κώστα αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας στο βουνό και έδειξε να προσαρμόζετε εύκολα, οδηγώντας γρήγορα και προσεκτικά. Πάλεψαν με πιο έμπειρα πληρώματα κερδίζοντας τους μάλιστα σε ορισμένες ειδικές διαδρομές.

img_9662-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Στις θέσεις οκτώ και εννέα τερμάτισαν οι Πετρίδης/Αντρονίκου και Αντρέου/Χριστοφόρου αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τελεβάντος/Σταύρου οι οποίοι ήταν και το ταχύτερο πλήρωμα στην κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δύο τροχούς. Απέκτησαν σαφές προβάδισμα το Σάββατο καταφέρνοντας να το κρατήσουν την Κυριακή και να πανηγυρίσουν την πρώτη θέση.

Δεύτεροι στη δυκήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Parellis Junior/Γιώργος Μεταξάκης. Έχοντας υποδεέστερο αυτοκίνητο από τους Τελεβάντο/Σταύρου εντούτοις πάλεψαν πολύ, σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους καταφέρνοντας να κερδίσουν και τέσσερις ειδικές την Κυριακή. Ήταν επίσης και οι ταχύτεροι στην κατηγορία μέχρι 1600cc.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Κυριάκος και Yaroslav Κυριάκου ακολουθούμενοι από τους Μακκίδη/Παφίτη και Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου.

Τέλος την καρό σημαία είδαν οι Γιάγκου Γιάγκος/Παναγιώτης Κυριάκου, Γιάλλουρος/Χυτής, Τανούσης/Γρηγορίου, Άγγελος και Μάριος Ξενοφώντος, Dimi και Maria Morozov και Leo/Zoli.

dsc_7093-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Από τις καλύτερες η φετινή χρονιά στους αγώνες ράλι, με τρείς διαφορετικούς νικητές, όπου μάχες και αγωνία μέχρι και τον τελευταίο αγώνα συνέθεσαν ένα εξαιρετικό σκηνικό κρατώντας το ενδιαφέρων στα ύψη. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει καθώς με το τέλος του αγώνα ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη νέα χρονιά, με τον πρώτο αγώνα ράλι να διεξάγετε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

tour-of-cyprus-results