To VISION EQXX ανεβάζει την ηλεκτρική αυτονομία και τις επιδόσεις σε νέα επίπεδα

Η εμβέλεια και η απόδοση των οχημάτων φαίνεται ότι θα καθορίσουν τη νέα εποχή της ηλεκτρικής οδήγησης. Η μεγάλη εμβέλεια κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατάλληλα για κάθε ταξίδι και θα επιταχύνει την υιοθέτηση τους στην καθημερινότητα μας. Η εξαιρετική απόδοση θα οδηγήσει στη μείωση του μεγέθους της μπαταρίας και του βάρους του οχήματος και η Mercedes-Benz είναι αποφασισμένη να πρωτοστατήσει σε αυτό τον τομέα. Ήδη η γερμανική εταιρεία πρωτοστατεί στο θέμα της πραγματικής αυτονομίας με το EQS όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη δοκιμή Edmunds όπου ένα EQS 450+ διένυσε 679 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Δηλαδή, 123 χιλιόμετρα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε προηγουμένως από τον οργανισμό.

Όμως η Mercedes-Benz δεν επαναπαύεται. Καθοδηγούμενοι από την ιδέα του μηδενικού αντίκτυπου στον πλανήτη και της εξαιρετικά υπεύθυνης χρήσης της πράσινης ενέργειας, ενέπνευσε τους μηχανικούς της να προχωρήσουν ακόμα πιο πέρα. Το VISION EQXX είναι το αποτέλεσμα μιας αποστολής που έθεσε για να ξεπεράσει τα τεχνολογικά εμπόδια σε όλους τους τομείς και να ανεβάσει την ενεργειακή απόδοση σε νέα ύψη. Αυτό περιλαμβάνει μια σημαντική πρόοδο σε όλα τα στοιχεία του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης, καθώς και στη χρήση ελαφρών υλικών μηχανικής και βιώσιμων υλικών. Με μια σειρά καινοτόμων και έξυπνων μέτρων απόδοσης, συμπεριλαμβανομένου προηγμένου λογισμικού, το concept VISION EQXX επιτρέπει στην εταιρεία να εξερευνήσει καινούρια όρια αποτελεσματικότητας σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Το Mercedes-Benz VISION EQXX είναι ένα αριστούργημα απόδοσης που, με βάση εσωτερικές ψηφιακές προσομοιώσεις σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, θα μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση με εξαιρετική κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα, το μοντέλο αυτό παρουσιάζει μια εξαιρετικά προοδευτική ερμηνεία των θεμελιωδών αρχών της Mercedes-Benz της σύγχρονης πολυτέλειας και του αισθησιακού σχεδιασμού. Αντί να αυξάνει απλώς το μέγεθος της μπαταρίας, η πολυλειτουργική, διεθνής ομάδα επικεντρώθηκε στη μεγιστοποίηση της απόδοσης σε μεγάλες αποστάσεις.

«Το Mercedes-Benz VISION EQXX δείχνει το πώς φανταζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, ξεκινήσαμε αυτό το έργο που οδηγεί στην πιο αποδοτική Mercedes-Benz που κατασκευάστηκε ποτέ – με εξαιρετική κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Το VISION EQXX δείχνει το πού κατευθύνεται ολόκληρη η εταιρεία μας: Θα κατασκευάσουμε τα πιο επιθυμητά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο» δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG