To Βέλγιο επόμενος σταθμός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή

Το προσεχές τριήμερο (08-10/10) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος NASCAR WHELEN EURO SERIES ο οποίος θα διεξαχθεί στο Circuit Zolder στο Βέλγιο. Πρόκειται για μια στενή και αρκετά γρήγορη πίστα 4.011χλμ, απαιτητική καθώς διαθέτει τεχνικές, αργές αλλά και γρήγορες στροφές.

Ο Τζιωρτζής αγωνίζεται και φέτος με το Νο1 στις πόρτες μιας Ford Mustang «ντυμένης» στα χρώματα κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA. Οδηγεί για την ομάδα της Academy Motorsports η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα σε συνεργασία με την Alex Caffi Motorsports και Race Art Technology.

Μετά από τέσσερις αγώνες και συνολικά οκτώ κούρσες ο Κύπριος οδηγός είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία EURO NASCAR 2, μόνο 10 βαθμούς πίσω από τον Martin Doubek και 43β μακριά από τον πρωτοπόρο Tobias Dauenhauer. Καθώς ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος τέλη Οκτωβρίου στη Ρώμη δίνει διπλούς βαθμούς, ο Τζιωρτζής διατηρεί μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου

15:45 – 16:15                          Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1
18:15 – 18:45                          Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου

11:40 – 12:10                          Προκριματικά
18:10 – 18:45                          Αγώνας 1

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου

12:20– 12:55                           Αγώνας 2

Στο δεύτερο αγώνα η σειρά εκκίνησης καθορίζεται βάσει των ταχύτερων γύρων στον πρώτο αγώνα.

«Στόχος μου  είναι να μαζέψω τους περισσότερους βαθμούς απ’ ότι στους προηγούμενους αγώνες, να διατηρήσω την σταθερότητα που είχα στους προηγούμενους αγώνες και να βελτιώσω ακόμη περισσότερο την απόδοσή μου, ώστε να προωθηθώ στη βαθμολογία» δηλώνει από το Βέλγιο ο Τζιωρτζής.

Σημειώνεται ότι οι καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Τζιωρτζή ήταν στη Βαλένθια και στην Κροατία, όπου μάζεψε 69 και 68 βαθμούς, αντίστοιχα, ενώ σήμερα έχει συνολικά 242 βαθμούς μετά από τέσσερις αγώνες.

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή και για το 2021 είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA, ενώ τον υποστηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars, το πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.

Η αγωνιστική δράση του τριημέρου θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα facebook.com/EuroNASCAR και στο youtube.com/c/EuroNASCAR.