Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Julien Ingrassia – Επιστρέφει στην Toyota ο Esapekka Lappi

Ο συνοδηγός του Sebastien Ogier, Julien Ingrassia, αποφάσισε στο τέλος της σεζόν να σταματήσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο Ingrassia συνοδήγησε με τον Ogier για 16 συναπτά έτη και το δίδυμο κέρδισε εφτά Παγκόσμιους τίτλους με τρείς διαφορετικές ομάδες.

Για την απόφαση αυτή ο Sebastien Ogier τοποθετήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας, «Ο Julien τελειώνει την καριέρα του στο τέλος του χρόνου. Σέβομαι 100% αυτή την απόφαση την ίδια στιγμή που και εγώ θα τρέξω σε επιλεγμένους αγώνες.

Συχνά λέμε για ποιοτικούς οδηγούς στο WRC, όμως ο συνοδηγός είναι απαραίτητος και ο Julien έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας. Από τα πρώτα μου βήματα στο ράλλυ και για 16 χρόνια ο Julien ήταν πάντα εκεί. Τα φτιάξαμε όλα μαζί, βελτιωθήκαμε μαζί, ανακαλύψαμε το WRC και κάναμε το όνειρο μας πραγματικότητα.

Φτάσαμε σε περισσότερα από όσα τολμήσαμε να ονειρευτούμε κερδίζοντας 7 παγκόσμιους τίτλους μέχρι τώρα. Τώρα μας μένουν δυο ράλλυ για να τελειώσουμε με στυλ.

Julien, για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία, είσαι ο καλύτερος εκεί έξω. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η καριέρα μου χωρίς εσένα; Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα, ξέρω τι σου χρωστάω και δεν θα είναι δυνατόν να σε αντικαταστήσω, Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον, απόλαυσε τη ζωή.»

Σε μια άλλη εξέλιξη, η TOYOTA GAZOO Racing υπέγραψε συμβόλαιο με τον Esapakka Lappi ο οποίος θα πλαισιώσει τους Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

Ο Lappi ήταν μέλος της ομάδας στην πρώτη του σεζόν το 2017 και κέρδισε στην τέταρτη του εκκίνηση σε αγώνα του WRC το Ράλλυ Φινλανδίας. Το 2018 τερμάτισε τρείς φορές στο βάθρο βοηθώντας την Toyota να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών πριν αναζητήσει άλλες προκλήσεις στην καριέρα του.

Ο 30χρονος και ο συνοδηγός του Janne Ferm, επέστρεψαν πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC την προηγούμενη βδομάδα σαν ιδιωτική συμμετοχή στο Ράλλυ Φινλανδίας, τερματίζοντας τέταρτοι. Πλέον με την επιστροφή τους στην ομάδα βάζουν τις βάσεις για μόνιμη συμμετοχή στη νέα εποχή του WRC.