Tiger Rally 2024: Θρίαμβος για Σταύρο Αντωνίου/Δημήτρη Πιερή

Ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, το επονομαζόμενο Λεμέσια PSALTIS / ENEOS Tiger Rally, άρχισε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με μεγάλους νικητές τους Σταύρο Αντώνιου/Δημήτρη ιερή.

Δραματικός εξελίχθηκε ο αγώνας αφού οι ανατροπές διαδέχονταν η μια την άλλη, με πληρώματα φαβορί να μην καταφέρνουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους ενώ οι εγκαταλείψεις ήταν αρκετές σε ένα σκληρό όπως αποδείχθηκε Tiger Rally. Από νωρίς είχαμε κοντράστ συναισθημάτων αφού οι εκ των φαβορί για νίκη Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου είχαν σκασμένο ελαστικό στο EVO X στην ειδική Λιστόβουνος με αποτέλεσμα να χάσουν πάρα πολλή χρόνο και θέσεις.

Στην ίδια ειδική θέματα είχαν και οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου, όμως το πλήρωμα κατάφερε να κερδίσει και να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα με πλεονέκτημα 22 δευτερολέπτων από τον ανταγωνισμό.

Από κει και πέρα σημείωσαν τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο σε Αγία Παρασκευή και Λάνια, η οποία διεκόπει λόγω εξόδου των Φοίβο Νικολάου/Σάββα Ζάκου καθώς το αγωνιστικό ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου και τα πληρώματα που ακολουθούσαν να παίρνουν εικονικό χρόνο. Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση το προβάδισμα του Γιώργου και Παύλου Εγγλέζου ήταν στα 20 δευτερόλεπτα και ο νικητής θα καθοριζόταν στο δεύτερο πέρασμα από τις τρείς ειδικές διαδρομές.

Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo X) εξαφάνισαν την διαφορά στο επαναληπτικό πέρασμα από τον Λιστόβουνο και με δυο ειδικές να απομένουν όλα ήταν ρευστά.

Με την αγωνία και τους παλμούς να κτυπούν κόκκινο, οι αδελφοί Εγγλέζου αντέδρασαν στην Αγιά Παρασκευή και αύξησαν το προβάδισμα τους και όντας 11 δευτερόλεπτα ταχύτεροι, διατηρώντας έτσι την πρωτοπορία.

Η τύχη τους εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική, καθώς ένα πρόβλημα στο αγωνιστικό τους στέρησε την πρωτοπορία αλλά και τη νίκη. Θριαμβευτές για πρώτη φορά μετά το 2016 αναδείχθηκαν οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή, οι οποίοι υπερκάλυψαν την διαφορά και κέρδισαν για πρώτη φορά φέτος και αισιοδοξούν για ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Πριν κερδίσουν όμως, έπρεπε να κρατήσουν πίσω τους τους Φίλιππο Τσαγγάρη/Νέστωρα Νεστωρίδη, οι οποίοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo VII και πλασαρίστηκαν τρίτοι γενικής μετά από πολύ καλές επιδόσεις στις ειδικές διαδρομές, θέση την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος του αγώνα προδιαγράφοντας την ευχάριστη έκπληξη.

Μετά την ατυχή εξέλιξη από την πρώτη ειδική, οι Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου έδειξαν την ταχύτητα τους και κερδίζοντας τις εναπομείναντες πέντε ειδικές του προγράμματος ανέβηκαν θέσεις στην γενική κατάταξη για να τερματίσουν τελικά τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην RC2. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά,  όμως έτσι είναι οι αγώνες.

Οι Κλεάνθης Έλληνας/Γιώργος Πουγιούκκας είχαν ένα απροβλημάτιστο αγώνα με το Ford Fiesta DYTKO και πήραν την πέμπτη θέση γενικής και την πρώτη στην RCL1.

Ταχύτεροι δικίνητοι ήταν οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης με Ford Fiesta. Το πλήρωμα δεν απειλήθηκε από κανέναν της ίδιας κατηγορίας και δίνοντας από νωρίς το ρυθμό δίκαια έφυγαν νικητές από την Λεμεσό τερματίζοντας έκτοι γενικής και πρώτοι στην 2WD.

Μακριά από προβλήματα έμειναν και οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου όπου κατέλαβαν την  έβδομη θέση γενικής, όντας παράλληλα πρώτοι στην RC5.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσαν οι Παναγιώτης Αχιλλέως/Ραφαέλλος Στεφάνου με Suzuki Swift.

 

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ηλίας Τρύφωνος/Φίλιππος Φιλιππιδης με Toyota Yaris, και οι Νίκος Δαμιανού/Κωνσταντίνος Μιλτιάδους (Mitsubishi Lancer Evo), οι οποίοι ήταν και το πρώτο μεικτό πλήρωμα.

Ακολούθησαν οι Απόστολος Κωνστιάντος/Παρασκευή Χαραλάμπους (VW GOLF), και Αντώνης και Χρίστος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo III).

Διέλευση από το δεύτερο πέρασμα της ειδικής Λάνια έκαναν και τέσσερα ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα τους Γιώργο Πικκή, Χριστάκη και Σοφοκλή Μιχαήλ, Ανδρέα Χαραλάμπους/Φίλιππο Φιλιππίδη και Κωστάκη Ιωάννου/Σταύρο Λεάνδρου.

Ο επόμενος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου συνεχίζετε στις 1-2 Ιουνίου με το Palm Trees Rally.