Ράλλυ Σαφάρι 2024- 2o σκέλος- Εντός στόχων ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Σαφάρι

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του που είναι ο τερματισμός στην πρώτη δεκάδα του Ράλλυ Σαφάρι Κένυας έκανε το Σάββατο ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός αγωνίζεται για άλλη μια φορά στον δυσκολότερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, έχοντας στο δεξί μπάκετ ενός κορυφαίου Ford Puma Rally1 τον Βέλγο Fred Miclotte.

«Δυστυχώς στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, κόψαμε ρυθμό καθώς η άμμος που είχε μπει στον κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα το Puma να μην δουλεύει όπως θα έπρεπε», ήταν τα πρώτα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Η μαραθώνια ειδική των 36 χιλιομέτρων μας δυσκόλεψε αρκετά, καθώς συναντήσαμε αρκετές πέτρες από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, ωστόσο καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι. Θα την χαρακτήριζα μία από τις πιο δύσκολες διαδρομές που έχω κάνει στην καριέρα μου»

Έπειτα από το μεσημεριανό service και αφού έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο, ο Έλληνας οδηγός κινήθηκε απροβλημάτιστα: «Κάναμε ορισμένες αλλαγές στο setup, γεγονός που απέδωσε στη συνέχεια. Στις απογευματινές διαδρομές κινηθήκαμε χωρίς προβλήματα, όντας ευχαριστημένοι με το ρυθμό που ακολουθήσαμε το Σάββατο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτού του αγώνα», τόνισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

«Την Κυριακή θα οδηγήσουμε μυαλωμένα και με συγκέντρωση, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι ο τερματισμός στην πρώτη 10άδα του αγώνα. Θέλουμε για άλλη μια χρονιά η Ελληνική σημαία να κυματίσει στον τερματισμό.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με τον στόχο του την Κυριακή.

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα του Μαρτίου με τη διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans