Tiger Rally 2023 – Μέρα 1η: Άνετο προβάδισμα νίκης

Η πρώτη μέρα του Tiger Rally, δεύτερου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, ολοκληρώθηκε αισίως πριν από λίγο με τους περσινούς πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου να αποκτούν εύκολα προβάδισμα νίκης.

Δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές περιλάμβανε η πρώτη μέρα του αγώνα, το Μαρί και Μοναγρούλλι, συνολικού μήκους 40.08 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Στο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 16 πληρώματα, πήραν εκκίνηση 12 και ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα 8.

Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου σε ρυθμούς ρελαντί με το VW POLO GTIR5 δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν όλες τις ειδικές του πρώτου σκέλους χωρίς να απειληθούν από κανένα και έτσι απομένει σωστή διαχείριση του αγώνα αύριο ούτως ώστε να πανηγυρίσουν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά τους αγώνες ταχύτητας ο Shockslab Γιώργος Πολυκάρπου δοκιμάζει τις δυνατότητες του και στους αγώνες ράλι. Στην πρώτη του επαφή με το Peugeot 208 Rally4 ο Γιώργος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Περικλή Νικολαΐδη είναι στην δεύτερη θέση σημειώνοντας μάλιστα ανταγωνιστικούς χρόνους.

Οι Φίλιππος Τσαγγάρης/Γιώργος Λυσάνδρου τρέχουν με MitsubishiLancer Evo VII και είναι στην τρίτη θέση γενικής και αύριο πρωταρχικός στόχος είναι να κρατήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο.

Τέταρτοι γενικής βρίσκονται οι Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου με Mitsubishi Lancer Evo VI. Το πλήρωμα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική Μαρί, όμως ένα τετακέ σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στην μίζα στο Μοναγρούλλι τους ανάγκασε να χάσουν πολύ χρόνο.

Στην πέμπτη θέση είναι οι Κλεάνθης Έλληνας/Γιώργος Πουγιούκκας (FORD FIESTA DYTKO), έχοντας σταθερά περάσματα ενώ ένα σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο πέρασμα από το Μοναγρούλλι τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο.

Από την Ελλάδα μας ήρθαν οι Κωνσταντίνος Αργυρίου/Σταμάτης Λάσκος (Toyota Yaris) αφού είναι γνωστό ότι στο πλήρωμα αρέσκεται να αγωνίζεται στην Κύπρο. Μέχρι στιγμής είναι στην έκτη θέση γενικής χωρίς να απειλούν και να απειλούνται.

Οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου είναι στην έβδομη θέση γενικής και τους ακολουθούν στην όγδοη θέση οι Παναγιώτης Αχιλλέως/Ραφαήλ Στεφάνου, αμφότεροι με Suzuki Swift.

Σε μια από τις σπάνιες φορές, οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή αποχώρησαν από το πρώτο σκέλος, ενώ εκτός έμειναν επίσης και οι Ευτύχιος Τρύφωνος/Κώστας Μανώλη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου/Ελένιος Νικολάου και Μάριος Ποταμού/Χρυσοβαλάντης Jackson.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε αύριο με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, την ΓΑΛΑΤΑΡΙΏΤΗΣ Λάνια και την Αγιά Παρασκευή, με το τέλος του αγώνα να είναι προγραμματισμένο στις 4:30 στο χώρο στάθμευσης 1 στον μόλο Λεμεσού.