TIGER RALLY 2021 – Μέρα 1η: Σημαντικό προβάδισμα για Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Η πρώτη μέρα του Tiger Rally ολοκληρώθηκε με κοντράστ συναισθημάτων, ανατροπές και αποχωρήσεις.

Όλα ξεκίνησαν από το MYMALL στις 10 το πρωί με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσιο να επιβιβάζετε σε αγωνιστικό και να συμμετέχει στην πρώτη ειδική διαδρομή παίρνοντας μια γεύση του τι εστί αγώνες ράλλυ.

Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και τη ράμπα της αφετηρίας πέρασαν 19 αυτοκίνητα.

Στο αγωνιστικό μέρος οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου ήταν το φαβορί και αυτό επιβεβαιωνόταν μέχρι και την τρίτη ειδική όπου ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Μια πέτρα λίγο πριν το τέλος της τέταρτης και τελευταίας ειδικής της μέρας ήταν η αιτία το πλήρωμα να αποχωρήσει προς μεγάλη του απογοήτευση.

Μετά το τέλος της μέρας το πλήγωμα διαμαρτυρήθηκε ότι η πέτρα τοποθετήθηκε κακόβουλα και οι αγωνοδίκες μετά από ενδελεχή έλεγχο αποφάσισαν όπως δοθεί χρόνος στους Γαλαταριώτη-Ιωάννου από την τελευταία ειδική και έτσι αύριο θα συνεχίσουν κανονικά τον αγώνα από την πρώτη θέση.

Οι Παντελή-Λαός με το Citroen DS3 R5 είναι στη δεύτερη θέση. Το δίδυμο σημείωσε τρείς δεύτερους χρόνους και ένα πρώτο στην τέταρτη ειδική με αποτέλεσμα να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση εν όψη της αυριανής μέρας.

Οι Petrolina Racing Team Γιάνγκου-Χριστοφή (Hyundai i20 R5) πάλεψαν για μια θέση στο βάθρο και μέχρι στιγμής επιβραβεύονται με τη δεύτερη θέση γενικής, έχοντας θεαματικά περάσματα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος με το Subaru Impreza. Το πλήρωμα προηγείται επίσης και στην κατηγορία RC2 και είναι μέσα στους στόχους τους αφού θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στη μάχη του τίτλου.

Αυτοί που εξέπληξαν όλους ευχάριστα σήμερα δεν ήταν άλλοι από τους SHOCKSLAB Πολυκάρπου-Σιάλο με το Peugeot 208 Rally4. Όντας εκ των φαβορί για νίκη στη δικίνητη κατηγορία, κινήθηκαν πολύ γρήγορα στις ελικοειδής ειδικές της πρώτης μέρας σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους. Χαρακτηριστικά στην δεύτερη ειδική ολοκλήρωσαν τρίτοι κερδίζοντας πολύ πιο δυνατά αυτοκίνητα από το δικό τους και βρίσκονται στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι δικίνητοι.

Οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO X R4) ξεκίνησαν μουδιασμένα τον αγώνα και είναι στην πέμπτη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2. Πίσω τους είναι οι Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza) οι οποίοι είναι και τρίτοι στην RC2.

Άνετα κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας οι Τελεβάντος-Σταύρου (Peugeot 208) αφού δεν έχουν την πίεση από τους κυριότερους αντίπαλους τους στο πρωτάθλημα της δικίνητης κατηγορίας. Χωρίς να ρισκάρουν είναι έβδομοι γενικής και δεύτεροι στη δικίνητη κατηγορία, έτοιμοι να κάνουν ακόμα ένα καθοριστικό βήμα προς τον τίτλο.

Στην όγδοη θέση είναι οι Θεοφάνους-Κωνσταντίνου (Peugeot 306) οι οποίοι προηγούνται επίσης στην κατηγορία RCS1. Οι Έλληνας-Μιχαήλ έτρεξαν για πρώτη φορά με το Ford Fiesta DYTKO και βρίσκονται στην ένατη θέση γενικής . Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αργυρίου-Συνετός με Toyota Yaris.

Οι Παντελή-Γεωργίου (Subaru Impreza) είναι ενδέκατοι και προηγούνται επίσης στην κατηγορία RCS2 και στην δωδέκατη θέση είναι οι Τανούσης-Αριστοδήμου (Toyota Yaris).

Την πρώτη μέρα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Γαλαταριώτς-Ιωάννου, Ανδρέου-Νικολαΐδης, Ερμής και Μιχάλης Παναγιώτου, Κακουράτος-Νικολάου και Γιαννούρη-Χρυσοστόμου.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνετε αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές αμιγώς ασφάλτινες.

Provisional Results Leg1

Φωτογραφίες:Μιχάλης Κοντιγιώργης, Στάθης Ευσταθίου, Κούλλης Κυριάκου, Γεωργία Κυριάκου